Djurgården klarar sig efter jättedrama

avOscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården klarar sig kvar i damallsvenskan efter ett jättedrama.

Till slut blev det Göteborg som avgjorde bottenstriden.

– Man vill nästan trycka ut en tår nu, säger Djurgårdskaptenen Mia Jalkerud.

Sista omgången av damallsvenskan blev ett stort drama.

Rosengård hade redan säkrat guldet och det handlade istället om bottenstriden mellan Djurgården och LB07 som båda riskerade att åka ur.

De låg på lika många poäng inför avgörandet, men Dif ledde på bättre målskillnad.

Göteborg avgjorde

Efter en timme var dock LB07 över strecket. Då låg Djurgården under borta mot Vittsjö samtidigt som LB07 hade 0–0 hemma mot Göteborg.

Men sedan kom frälsningen för Stockholmslaget. LB07 släppte in två mål, torskade och avgjorde således bottenkampen till Djurgårdens fördel.

– Det känns så otroligt bra. Jag har varit med både upp och ner i seriesystemen och mitt värsta minne är när vi åkte ur 2012. Jag är så glad att vi håller oss kvar efter den säsongen vi har haft, säger kaptenen Mia Jalkerud.

Grät: ”Jättekonstig känsla”

Trots förlust mot Vittsjö bröt flertalet Dif-spelare ut i lättnades gråt efter slutsignalen, då kontraktet var klart.

– En jättekonstig känsla. Man stod där och ville nästan trycka ut en tår. Lättnad, men också besvikelse, säger Jalkerud.

Djurgården satsade stort inför säsongen med tunga värvningar som Olivia Schough och Hanna Folkesson. Trots det gick de blytungt och skrapade endast ihop 14 poäng, vilket alltså räcker med nöd och näppe.

– Det har inte gått vår väg. Vi har inte fått ihop det. Vi trodde på en bra säsong men det blev ett fiasko-år, säger kaptenen.

LB07 och Kungsbacka är lagen som degraderas från damallsvenskan 2019.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM