Efter mardrömsstarten: Arsenal har vänt

Publicerad 2019-12-09

Tyckte ni det såg mörkt ut för Arsenal innan måndagen?

När West Ham tog ledningen på London Stadium mot det Fredrik Ljungberg-ledda krislaget såg det ännu mörkare ut.

Men i den andra halvleken har Arsenal vänt – inom loppet av mindre än tio minuter.

Senaste gången Arsenal vann en fotbollsmatch var den 24:e oktober mot Vitoria Guimaraes i Europa League.

Senaste gången Arsenal vann en Premier League-match var ännu tidigare, 6 oktober, borta mot Bournemouth.

Sedan den där Europa League-matchen har det gått nio matcher utan att Arsenal inkasserat tre poäng. De två senaste med Fredrik Ljungberg som interimlösning på tränarbänken efter att Unai Emery sparkats.

Ogbonnanick

Sammanlagt en vinstfri svit som är den längsta på över 40 år för klubben.

Efter en halvlek borta mot West Ham såg det ut som att en tionde raka vinstlös match var på ingång.

Angelo Ogbonnas nickmål i minut 38 gav West Ham 1–0 på London Stadium.

Som om inte det var nog så hade Arsenal tidigare även drabbats av två skador.

Hector Bellerin ströks från startelvan sent omsider efter att ha fått känningar på uppvärmningen. Och Kieran Tierney fick bryta med en skada efter en knapp halvtimme.

Kvitterat

Skador och problem till trots skulle dock Arsenal hitta en kvittering med timmen spelad genom 18-årige Gabriel Martinelli, som fick chansen från start.

Och de skulle även hitta ett ledningsmål.

Det kritiserade rekordnyförvärvet Nicolas Pepes avslut i minut 66 var utsökt, och gav 1–2 på resultattavlan. Som om inte det räckte skulle Pierre-Emerick Aubameyang bara några få minuter senare utöka ledningen med ett volleyavslut (assisterad av Pepe).

Ett resultat som, om det står sig, ger Fredrik Ljungberg sin första seger som huvudtränare för Arsenal.