Sportbladet lanserar VM-podden

Bank och Frändén analyserar högt och lågt

avJohan Björck

Sillypodden har bytt skepnad och blivit VM-podden.

I elva veckor framåt kommer Sportbladets fotbollsexpertis ge analyser, spaningar och direktrapporter när Sportbladet gör mer podd än någonsin.

I VM-Poddens andra avsnitt får lyssnarna bekanta sig med Sportbladets Johanna Frändén och Simon Bank som djupdyker i Marockos förbundskapten Hervé Renard och värdnationens komplexa förhållande med resten av världen.

Det har gått tolv år sedan Sveriges herrar senast spelade ett VM i fotboll – men om sju veckor kliver Blågult återigen in på världens största fotbollsscen.

För att ge Sportbladets läsare full koll inför och under festen i Ryssland lanseras nu VM-podden där lyssnarna kommer matas av spaningar, direktrapporter och reaktioner från Sportbladets fotbollsexpertis.

I VM-Poddens andra avsnitt djupdyker Sportbladets profiler Johanna Frändén och Simon Bank i Marockos förbundskapten Hervé Renard och Rysslands komplexa förhållande med resten av världen.

Bank & Frändén.

Hur ofta kan lyssnarna förvänta sig spaningar från Frändén och Bank samt vad kommer de fokusera på?

– Bank och Frändén kommer ta tag i vinklarna som kanske inte ger de största rubrikerna men kanske de intressantaste diskussionerna. De kommer leverera nya spaningar varje fredag i fem veckor framöver, säger Patrik Syk, poddredaktör på Sportbladet.

Sportbladet gör sin största satsning inför ett VM någonsin. Varför görs den nu?

– Det är ju såklart för att Sverige spelar sitt första fotbolls-VM på herrsidan sedan 2006. Att det blev en så stor satsning på podd handlar om att det är uppskattat, enkelt att anpassa och faktiskt för att det är kul att göra.

11 veckor fullmatade med VM-material

Utöver Johanna Frändén och Simon Bank, kommer Sportbladets lyssnare få direktrapporter från Camp Sweden och en unik extra inblick i det engelska landslaget med hjälp av The Guardian-journalisten tillika grundaren av ”Totally Football League Show”, Iain Macintosh.

Det blir flera olika format men bara en podd, hur hänger det ihop?

– Vi vill ju kunna göra podd för alla som på något sätt bryr sig om fotbolls-VM. För taktiknördar och kalenderbitare går vi igenom alla lagen grupp för grupp. Dessutom kommer Silly Season igång om några veckor och den ska såklart också in. Så vi valde att lägga allt i samma feed, det vill säga man behöver bara prenumerera eller följa en kanal för att kunna ta del av allt. Vi valde #Sillypoddens kanal helt enkelt för att många redan följer den och vi vill att så många som möjligt ska vara med på tåget från början.

Hur blir det när VM börjar?

– Vi kommer följa alla matcher och komma med flera avsnitt i veckan. Vi har såklart en mängd reportrar ute på arenorna och de kommer alla bidra med intryck och känslor därifrån. Sedan följer vi det som händer och poddar om det som gör störst intryck på oss. Givetvis blir det mycket kring blågult men vi har också en engelsk expert i Iain Macintosh från Totally Football Show.

I första avsnittet av VM-Podden analyserade Kalle Karlsson, Frida Fagerlund och Patrik Syk “osexiga” men “kittlande” grupp A med värdnationen Ryssland, Egypten, Saudiarabien och Uruguay.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM