Dibba tvåmålsskytt när Sundsvall vann klart

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2016-04-18

Pa Amat Dibba stod för två mål på nio minuter när Gif Sunsdvall tog ännu en tung seger: 3–1 mot Örebro på hemmaplan.

– Det känns riktigt bra, vi tror på vår spelidé och alla gör sitt jobb, säger Dibba till Sportbladet.

GIF Sundsvall imponerar i inledningen av allsvenskan. Den tunga skalpen mot Malmö FF senast följdes upp med klara 3–1 mot Örebro i en match som närkingarna inledde bäst.

Gästerna hade ett ordentligt spelövertag i början av matchen, men lyckades inte spräcka nollan.

Istället var det Pa Amat Dibba som från ingenstans sköt in 1–0 efter 20 minuter.

När Örebro slarvade utanför straffområdet fick Dibba en gratischans och drog till direkt.

– Det var ett bra presspel av oss, det är det som ger oss den chansen. Bollen rullar till mig och jag ser att målvakten är långt ute, så jag försöker bara att få den över honom, det blir en chipp i krysset, säger Pa Dibba till Sportbladet.

Snabb replik av Örebro

Örebro replikerade blixtsnabbt. En hörna ledde fram till Robert Åhman Persson som sköt in kvitteringen.

Men då hade Sundsvall bjudits in i spelet och matchens tredje mål kom bara nio minuter efter det första – återigen var det Pa Dibba som höll sig framme och drog till på volley.

– Det känns riktigt bra. Vi tror på vår spelidé och alla gör sitt jobb på planen, säger han.

Hur bra är Sundsvall i år?

– Det är väl lite tidigt att säga. Men vi tror på oss själva och på vår idé. Vi spelar verkligen för varandra.

Storspel av Naurin i mål

Den andra halvleken började som den första. Örebro hade spelövertaget – Sundsvall blixtrade till.

Den här gången var det Rúnar Már Sigurjónsson som fick läget efter att Robbin Sellin spelat fram i en vass omställning. Islänningen skickade bollen rätt upp i nättaket.

Örebro tryckte på och skapade lägen, Astrit Ajdarevic hade flera farliga skott – men Tommy Naurin storspelade i mål och Sundsvall spelade av matchen med bravur.

Värre för hemmalaget var att Sebastian Rajalakso tvingades bryta matchen tidigt och föras till sjukhus.