Ett utbuat hemmalag kvitterade mot Turkiet och grejade en poäng.

Ett resultat som gynnar Lars Lagerbäcks Island.

Nederländerna hade ett imponerande facit på Amsterdam Arena när Turkiet kom på besök på lördagskvällen. 22 matcher – 18 vinster och fyra kryss.

Båda lagen behövde tre poäng för att vara med och slåss om direktplatserna till EM i Frankrike 2016. För Guus Hiddink var det nära att bli en tung käftsmäll.

I den 37:e minuten tog Turkiet ledningen.

Ett inlägg skickades in från högerkanten och hittade fram till Volkan Sen, som lirade fram till Burak Yilmaz. Anfallaren krutade in 1–0 bakom målvakten Jasper Cillessen.

Delar av publiken gick hem

Nederländerna, som blev utbuat av fansen, jagade kvittering i andra halvlek. Några minuter före full tid valde delar av hemmapubliken att gå hem.

Efter det kom kvitteringen. På stopptid sköt Wesley Sneijder via Klaas-Jan Huntelaars rygg och in i mål till 1–1.

Det här är ett bra resultat för Lars Lagerbäcks Island, som besegrade Kazakstan med 3–0 tidigare i dag. Han fick även jubla när Tjeckien tappade poäng mot Lettland (1-1).