Arsenal föll mot bottengänget

Southampton tog första segern på hemmaplan

Uppdaterad 2018-12-17 | Publicerad 2018-12-16

Southampton hade inte vunnit en match på hemmaplan inför mötet med Arsenal.

Ett svagt målvaktsingripande från Bernd Leno resulterade i den första segern för ”Saints” den här säsongen.

– Vi kunde ha förlorat när som helst, men det blev i dag, säger tränaren Unai Emery.

Det började bra för Southamptons del hemma mot Arsenal.

Redan efter 20 minuter drog Danny Ings in ledningsmålet, till Ralph Hasenhüttls stora glädje. Tränaren, som tog över efter sparkade Mark Hughes för några veckor sedan, höjde armarna i skyn.

– Det är fantastiskt vad det här laget har åstadkommit på en vecka, konstaterar Hasenhüttl efter matchen.

Glädjen över ledningsmålet varade dock inte speciellt länge. Åtta minuter senare kvitterade nämligen Arsenal genom Henrich Mchitarjan som fick chansen från start. Londonklubben, som har fått en positiv start under Unai Emerys ledning, släppte sedan in ytterligare ett mål signerat Ings. Återigen såg Mchitarjan snabbt till att utjämna siffrorna till 2–2.

Svagt ingripande

Men det skulle visa sig vara Southamptons dag. Målvakten Bernd Leno missbedömde en höjdbolll vilket öppnade för Charlie Austin.

Austin lyckades parera Arsenal-backarna Laurent Koscielny (som gjorde efterlängtad liga-comeback) och Granit Xhaka och nickade in segermålet till 3–2.

Det var ”Saints” första seger på hemmaplan den här säsongen. Dessutom är det den första vinsten för klubben på St Marys Stadium sedan april.

– Southampton förtjänade resultatet i dag eftersom de pressade sig och visade att de verkligen ville spela, säger Emery.

– Sådan är fotbollen. Ibland vinner vi en sådan här match, ibland gör vi det inte.

Resultatet innebär dels att Arsenals 22 matcher långa svit utan förlust är bruten samt att klubben halkar efter Chelsea något i tabellen. Southampton klättrar å sin sida upp på säker mark.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se