Lagkamraten chockad över svenskens flyttplaner

Uppgifter: Djurgården hetast i jakten på Johansson

avDaniel Sörensen, Erik Karlsson, Michael Wagner, Per Bohman

Foto: Jens Dresling / TT / NTB Scanpix
Erik Johansson.

Erik Johansson ryktas flytta från FC Köpenhamn till Stockholm.

Ett besked som överraskat lagkamraterna.

– Det kom som en chock för mig, säger Peter Ankersen till Copenhagen Sundays enligt Ekstra Bladet.

Enligt uppgifter till Sportbladet leder Djurgården jakten på den förre landslagsmannen.

Erik Johansson, 29, uppges vara nära en flytt från FCK för att bosätta sig i Stockholm med tv-profilen Carina Berg. Både Djurgården och AIK är ute efter mittbacken, enligt Expressen, och FCK-tränaren Ståle Solbakken har bekräftat att en ”tråkig nyhet kommer att presenteras”.

Ännu har ingen officiell bekräftelse på flytten kommit men lagkamraterna pratar redan som att Johansson är förlorad för det danska topplaget.

”Vi förlorar en stor profil”

Ett besked som skakar om.

– Erik såg jag inte komma. Jag tycker inte har gett mig några indikationer på att han vill byta klubb så det kom som en chock för mig. Det är en stor profil vi förlorar, en stor personlighet för klubben, men det visar också att Erik inte är den typiske fotbollsspelaren. Han värderar nog privatlivet högre än fotboll just nu, säger Peter Ankersen som menar att en flytt till någon Stockholmsklubb blir ett steg ner i karriären.

Foto: Bildbyrån
Ankersen.

– Det skulle vara ett steg ner, men det är nog ett steg upp privat vilket kanske väger tyngre, säger han.

FCK har sedan tidigare gjort klart med en svensk ersättare i ÖFK-mittbacken Sotirios Papagiannopoulos.

Djurgården leder jakten

Per Jonsson, agent till Erik Johansson, är fåordig när Sportbladet får tag på honom.

– Det är inte klart med nån ny klubb för Erik, vi för fortfarande diskussioner med FCK om Eriks situation och om de ekonomiska bitarna. 

Svensken skrev i mars 2017 på ett nytt jättekontrakt med FCK som löper till 2021. Lönen uppges vara mellan sju och åtta miljoner per år, vilket gör Johansson till en av Skandinaviens bäst betalade spelare. 

Enligt uppgifter till Sportbladet är Djurgården den klubb i Stockholm som ligger bäst till i jakten på Johansson, men sannolikt behöver då Djurgården sälja nån spelare i sommar för att ro affären i land.

”Ingenting som vi arbetar på”

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson dementerar att klubben pratar med Johansson och hans agent.

– Erik och FCK har fört diskussioner och det är ingenting som vi arbetar på. Jag kan inte kommentera sådant som rör andra lags spelare, säger han till Sportbladet.

Hur ser det ut med spelare som kan lämna klubben? Kerim Mrabti? Tino Kadewere? Felix Beijmo?

– Intressenter finns om man läser medierna. Jag förstår att det finns rykten, men jag jobbar med verkligheten och känner mig lugn, säger han.

– När det gäller Felix Beijmo är läget betydligt hetare än bara rykten där. Vi vet att det finns ett stort intresse från flera länder när det gäller Felix.