Zlatan hyllas – bäst av alla

Publicerad 2020-01-12

Matchavgörande målet.

Efter det får nu Zlatan Ibrahimovic beröm i Italien och får högst betyg av alla spelare i matchen.

– Ibracadabra, skriver Gazzetta Dello Sport.

De största italienska sporttidningarna Gazzetta Dello Sport och Corriere Dello Sport imponeras av Zlatan Ibrahimovic och båda värdesätter hans insats mest vid AC Milans 2–0-seger mot Cagliari, där Ibrahimovic gjorde sitt första mål sedan han kom tillbaka till den rödsvarta Milanoklubben för två veckor sedan.

I gazzettan får han en sjua i betyg av tio.

– Han avslutar på en touch för han vet om att han inte behöver mer. Men det räcker gott och väl, skriver den italienska tidningen som gav landslagsmålvakten Robin Olsen högst betyg, 6,5, i hemmalaget.

Zlatan satte 2–0-målet.

Corriere Dello Sport ger 38-årige Ibrahimovic ännu högre betyg, där får han 7,5 och de tycker att Ibrahimovic och Rafael Leao var ett lyckat nytt anfallspar.

”Ibracadabra”

Tidningarnas förstasidor täcks till stor del av Ibrahimovic som söndagsläsarna möts av. Gazzetta Dello Sport med rubriken ”Ibracadabara”, Tuttosport har ”Milan vibrerar” och Corriere Dello sport skriver ”Zlatans vrål ger Milan poäng”.

Ibrahimovic har i sin pågående och andra sejour i Milan spelat två matcher, hemma mot Sampdoria, 0–0, debuterade svensken när han blev inbytt tio minuter in i andra halvlek. Och i går startade han hemma mot Cagliari som Milan besegrade med 2–0 där Ibrahimovic satte det andra målet.

I en haltande Serie A-tabell ligger Milan för tillfället åtta.