Två snabba nickmål avgjorde för Rosengård

Publicerad 2019-08-05

Rosengårds Lisa-Marie Utland hade bara varit på planen i några minuter innan norskan med två nickmål på en minut punkterade bortamötet med Djurgården.

Serieledaren vann med 3–0 på Stockholms stadion och skapar sig en liten lucka till konkurrenterna.

Rosengård hade, med en match mindre spelad än toppkonkurrenterna, chansen att utöka avståndet i den damallsvenska tabellen.

Och det var precis vad storlaget från Skåne gjorde.

I bortamötet med Djurgården lade serieledaren snabbt beslag på bollinnehavet i ett försök att koppla ett tidigt grepp. Det rullades boll på mitten och på kanterna, men i straffområdet var Rosengårdsspelarna till en början inte alltför ofta i.

Djurgården nära ledning

I den 25:e minuten började däremot gästerna närma sig mer och mer. Framför allt hotade man med inspel från kanterna in i straffområdet. Djurgårdsförsvaret och Jennifer Pelley i målet stod dock pall och faktum var att hemmalaget hade den första målchansen av det hetare slaget.

Olivia Schough sprang i djupet och fick fyra Rosengårdsförsvarare på sig i straffområdet. Djurgårdens landslagsanfallare gick på skott som styrdes rakt till en fristående Mia Jalkerud som var centimeter ifrån att ge hemmalaget ledningen. Men till lagkaptenen och Djurgårdens stora förtret skyfflades bollen bort på mållinjen.

Strax före paus var det Rosengårds tur att skapa rejäla farligheter och bortalaget gjorde det Djurgården inte gjorde – satte bollen i nät. Målskytt blev Anam Imo som omarkerad i straffområdet enkelt kunde nicka in Hailie Maces inlägg.

Ett Djurgården i underläge såg piggare ut efter paus men skärpan saknades när lägena kom, och trots den spelmässiga uppryckningen skulle ridån dras ner helt.

Succéinhopp

Nyligen inbytta norskan Lisa-Marie Utland nickade först in 2–0 på hörna i den 68:e minuten för att bara minuten senare – även denna gång med huvudet – göra ytterligare ett mål.

Rosengård vann med 3–0 och toppar nu den jämna tabellen på 24 poäng, tre poäng före skuggande Linköping och Vittsjö.

Djurgårdens förlust var lagets tredje raka. Stockholmslaget har nio insamlade poäng och ligger tredje sist i tabellen.