Två drömmål gav tre poäng.

Liverpool vann toppmötet hemma mot Manchester City.

– Vi måste fortsätta vinna, varje match är viktig nu, säger Jordan Henderson till BBC.

Liverpool FC

Liverpool är med och slåss om en Champions League-plats till kommande säsong. Därför behövs helst tre poäng hemma mot Manchester City i eftermiddag.

Det började bra.

Efter tio minuter fick Jordan Henderson bollen till vänster utanför offensivt straffområde. Han tog ett kliv till höger innan han fick på en kalasträff. Bollen satt otagbart bakom City-målvakten Joe Hart.

– Det var en omställning och Raheem hittade fram till mig. Jag tog ett kliv åt sidan och tänkte: ”Jag provar”. Lyckligtvis gick bollen in, säger Henderson enligt BBC.

I den 25:e minuten kvitterade Edin Dzeko till 1-1 efter ett fint förarbete från Sergio Agüero.

Ännu ett drömmål

Med kvarten kvar av matchen på Anfield kom nästa kalasträff från Liverpool.

Philippe Coutinho fick bollen till vänster utanför straffområdet och gick in i banan, drog på med högern och hittade in med 2-1 i bortre hörnet.

City jagade en kvittering i slutet av matchen, men fick inte det trycket som laget hade önskat. Bästa läget fick David Silva, men hans skott gick långt utanför mål.

Fyra i PL

Liverpool stod emot bra och hade även möjligheter att utöka ledningen. Yaya Toure slarvade i försvaret och gav inhopparen Daniel Sturridge ett gyllene läge, men anfallaren missade mål.

Liverpool går upp på 48 poäng, två poäng bakom fyran Manchester United.