Granqvists hyllning till Marklund och kritiken mot Zlatan

avAdam Borg

Kommentatorn och programledaren Lasse Granqvist, 50, är just nu mitt uppe i VM-karusellen.

I en intervju med Expressen hyllar han samarbetet med kollegan Hanna Marklund och berättar varför han inte sympatiserar med Zlatan Ibrahimovic nya vägval.

– Han borde fortsatt vara en ikon, i stället för att bli en reklampelare.

Lasse Granqvist är en av Sveriges mest populära kommentator och programledare. Under dessa VM-tider hörs och syns han i princip dagligen i TV4. Syns han inte vid programledarbordet i Stockholm så hörs hans röst kommentera matcherna från Ryssland.

Årets världsmästerskap i Ryssland blir Granqvists sjunde världsmästerskap i ordningen. Första gången han arbetade med VM var den magiska svenska sommaren 1994 då Sverige tog brons i USA.

1 av 2 | Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

”Det är något nytt och spännande”

Nytt för det här världsmästerskapet, är att han har förre landslagsspelaren, Hanna Marklund vid sin sida när han kommenterar. Ett samarbete som han hyllar.

– En kompis frågade mig för ett litet tag sedan varför jag verkade så nöjd. Jag funderade en stund och kom fram till att samarbetet med Hanna är en stor del i att jag trivs väldigt bra just nu. Det är något nytt och spännande, och vi gör just nu en gemensam resa som jag hoppas ska fortsätta även efter VM, säger han till Expressen.

”Han borde fortsatt vara en ikon”

En annan sak som är annorlunda med årets mästerskap, är att det är ett svenskt landslag utan Zlatan Ibrahimovic. Zlatan debuterade för landslaget den 31 januari 2001 och har fram till avskedet till landslaget efter EM 2016 varit Sveriges största lysande stjärna.

Granqvist saknar dock inte Zlatan i världsmästerskapet i Ryssland.

– Nej, men för mig är Zlatan Ibrahimovic en stående ovation. Han är den största svensk fotboll har haft, en fullständigt enastående idrottskarriär. Men jag har svårt att sympatisera med att det svenska landslaget blir en bricka i ett skickligt upplagt reklamspel. Ta det här med hans reklam för ett spelbolag. Jag sympatiserar inte med det vägvalet, att det blir reklam och business, allt Zlatan gör nu kopplar till en reklam, säger han till Expressen och fortsätter:

– Han borde fortsatt vara en ikon, i stället för att bli en reklampelare.