Nytt svenskmål – uttagen i veckans elva igen

Publicerad 2018-09-03

Succén i Holland fortsätter för Kristoffer Peterson.

Med sitt fjärde ligamål på lika många matcher tog svensken plats i omgångens lag – för tredje gången den här säsongen.

Samtidigt floppade två svenskar under helgen som gick.

Kristoffer Peterson, 23, fortsätter att övertyga i Heracles. I ligapremiären mot Ajax stod svensken för ett drömmål från 25 meters håll.

– Det var ett väldigt speciellt mål för mig, och nog de mest välgjorda och snyggaste med tanke på speeden och utförandet, berättade Peterson för Sportbladet efteråt.

Uttagen två gånger tidigare

23-åringen belönades därefter med en plats i omgångens lag hos den nederländska fotbollssajten Voetbal Primeur.

Peterson följde upp premiären med att göra två mål i andra omgången och blev återigen uttagen i omgångens lag.

I söndagens möte med Alkmaar var det dags igen. I den femtionde minuten bredsidade Kristoffer Peterson in sitt fjärde ligamål för säsongen. Målet innebar 2–1 till Heracles som till slut vann matchen med 3–2.

Insatsen räckte dessutom återigen till en plats i omgångens elva, den här gången utsedd av den nederländska fotbollssajten VI.

Två svenskar floppade

Ytterligare två svenskar utmärkte sig i Eredivisie under helgen som gick – dock i negativ bemärkelse.

Utrechts mittfältare Simon Gustafson samt Feyenoords anfallare Sam Larsson togs nämligen ut i sajten Voetbal Primeurs ”flopp-elva”.

Larsson byttes ut i halvtid i 4–2-vinsten mot NAC Breda.

– Sam är tydligen inne i en svår period, sa tränaren Giovanni van Bronckhorst efter matchen.