Isak nära att kvittera mot Bayern på stopptid

Uppdaterad 2017-12-21 | Publicerad 2017-12-20

Bayern München är vidare till kvartsfinal i den tyska cupen efter 2–1 mot Borussia Dortmund.

Men det var nära att en svensk 18-åring ordnade förlängning.

Sekunder före full tid var Alexander Isak centimeter från att kvittera till 2–2.

Bayern München och Borussia Dortmund ligger etta respektive trea i Bundesliga.

I kväll möttes lagen i åttondelsfinal i den tyska cupen, där Borussia Dortmund fick klara sig utan anfallsstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang som dras med höftproblem.

Med hemmafansen i ryggen var det också Bayern München som tog sig vidare till kvartsfinal efter 2–1.

2–0 i halvtid

Jerome Boateng nickade in 1–0 för Bayern efter 12 minuter och strax före halvtidsvilan satte Thomas Müller 2–0 genom att iskallt chippa in bollen över Roman Buerki i bortamålet.

I den andra halvleken handlade mycket om Borussia Dortmund. Laget låg på för en reducering, men fick vänta ända till den 77:e minuten på den.

Andrij Jarmolenko nickade då in Shinji Kagawas inlägg och såg till att slutkvarten av matchen blev spännande.

Isak nära att kvittera

I den 88:e minuten fick Alexander Isak hoppa in för Dortmund, hans sjätte framträdande med A-laget den här säsongen i alla turneringar.

Och det var ruskigt nära att den svenske 18-åringen tog matchen till förlängning.

Isak fick i den 92:a minuten bollen i straffområdet, tog med sig bollen åt höger innan hans avslut tog på en Bayern-försvarare och sånär vidare in i mål.

Bollen gick istället några centimeter utanför ena stolpen och sekunder senare kunde Bayern jubla över avancemanget till kvartsfinal.

Borussia Dortmund försvarar därmed inte förra säsongens cuptitel.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se