Rädslan i Manchester United – kan tappa stjärnspelarna

avDaniel Sörensen

En svag säsongsinledning och en paranoid José Mourinho som fräser mot allt och alla.

Det är kaos i Manchester United och nu riskerar klubben att tappa flera av sina nyckelspelare. Efter matchen mot Juventus har det ryktats om att italienarna försöker locka över stjärnmålvakten David de Gea.

– De Gea spelade mot sin framtida klubb i tisdags, säger en källa inom den engelska klubben.

Trots att det bara blev 1–0 till Juventus mot Manchester United i tisdagens gruppspelsmöte i Champions League dominerade italienarna spelet på planen.

Även i Premier League har United i många matcher känts avhängda, och att managern José Mourinho hamnat i hetluften och nu riskerar sitt jobb kan väl inte ha undgått någon.

Den kaosartade situation som råder i klubben kan nu resultera i att flera spelare lämnar laget, detta uppger flera brittiska medier.

”Är experter på smarta affärer”

The Sun skriver i dag att den spanske landslagsmålvakten David de Gea, 27 – som i flera år har varit lagets räddande ängel – har börjat snegla nedåt kontinenten då han ledsnat på livet i Manchester.

Han har i många år ryktats till Real Madrid, men sedan de värvat Thibaut Courtois har de Gea fått rikta blickarna åt något annat håll.

Efter Uniteds match mot Juventus uttalade sig en källa inom klubben om målvaktens framtid.

– De Gea spelade mot sin framtida klubb i tisdags. Juve är experter på att genomföra smarta affärer. Om United inte säljer honom i sommar så kommer Juventus att vänta till hans kontrakt går ut.

Spanjorens avtal med United går ut i sommar, men klubben kan utnyttja en klausul i kontraktet och automatiskt förlänga avtalet en säsong till. Enligt The Sun är de Gea medveten om Juventus intresse.

Fransmannen sägs vilja lämna

Samtidigt skriver Sky Sports att klubben även riskerar att tappa fransmannen Anthony Martial inom kort. 22-åringen som gjorde båda målen för United i 2–2-matchen mot Chelsea förra helgen har enligt tidningen ratat flera kontraktserbjudanden från klubben den senaste tiden.

Även Martials kontrakt sträcker sig till sommaren 2019, men klubben kan förlänga till 2020 om de så önskar. På så sätt hoppas man åtminstone kunna sälja honom i sommar och således inte tappa honom gratis.

Anfallarens agent, Philippe Lamboley, har tidigare uttryckt att hans klient vill lämna klubben.

– Efter att ha övervägt alla faktorer och möjligheter har Anthony kommit fram till att han vill lämna Manchester United. Det finns flera orsaker till detta, men just nu är det för tidigt att prata om dem, sa han i somras.

ARTIKELN HANDLAR OM