”Det fördärvade ganska mycket för oss”

Janne Andersson: Därför väntade jag med att byta in Alexander Isak

avPatrik Brenning, Christoffer Bodin

Publicerad:
Uppdaterad:

MADRID. Janne Andersson får kritik för att han väntade så länge med att byta in Alexander Isak.

Förbundskaptenen förklarar nu valet med att skadan på Viktor Claesson förändrade förutsättningarna.

– Det tidiga bytet fördärvar en del.

Trots underläge valde Janne Andersson att kasta in Alexander Isak först efter 82 minuter i EM-kvalmatchen mot Spanien. Ett val som fick kritik.

”Ville vänta och se”

På presskonferensen efter 0-3-förlusten medgav Andersson att det dröjde men förklarade också att han inte vågade agera tidigare. Anledningen var det tidigare bytet av skadade Viktor Claesson och att Albin Ekdal sedan var osäker på om han skulle kunna fullfölja matchen.

– Tar man ett byte så förverkar man bytena tidigt i matchen och det var det som var grejen helt enkelt. Jag ville vänta och se hur det var med Albin och att han verkligen kunde fullfölja för hade jag tagit in Alexander Isak tidigare och Albin sedan gått av så hade vi inte haft några marginaler kvar ganska tidigt i matchen. Därför väntade jag, säger Janne Andersson.

”Skyller inte på det”

Andersson säger också att Viktor Claessons skada fick stor påverkan på den svenska matchplanen.

– Det fördärvade ganska mycket med ett tidigt byte i den här typen av match där du behöver göra förändringar och få in pigga med. Jag skyller absolut inte på det för Jakob (Johansson) kom in och gjorde en gedigen insats men det tidigare bytet fördärvar en del. Så är det.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM