Liverpool chockades i FA-cupen – fans stormade planen

Uppdaterad 2020-01-30 | Publicerad 2020-01-26

Jason Cummings blev tvåmålsskytt för Shresbury mot Liverpool.

Liverpool går som tåget i ligan och har inte tappat poäng på tre månader.

Men när League One-laget Shrewsbury stod för motståndet på bortaplan i FA-cupen blev det 2–2 och nu väntar omspel.

Efteråt stormade överlyckliga hemmasupportrar planen.

Liverpool FC

Det skulle vara en planenlig seger för säsongens dominant i engelsk fotboll – Liverpool.

Men Shrewsbury ville annat.

Hade tvåmålsledning

Liverpool, som hade bytt ut hela startelvan från Premier League-matchen mot Wolverhampton tidigare i veckan, tog ledningen med 2–0 via ett självmål tidigt i andra halvlek.

Men i mitten av andra halvlek fick hemmalaget en straff när Liverpools 19-åring Yasser Larouci fällde Shrewsburys Josh Laurent. Jason Cummings satte straffen och tio minuter senare kvitterade han.

Fansen stormade planen efter skrällen mot Liverpool

Stormade planen

Jürgen Klopp satte in stjärnorna Roberto Firmino och Mohamed Salah men det blev inga fler mål. Matchen slutade 2–2 och nu väntar omspel på Anfield.

– Vi kan knappt vänta. Det är något som vi alla har drömt om, säger Shrewsburys Josh Laurent till BBC.

Efter matchen visste glädjen inga gränser hos Shrewsburys supportrar. Planen stormades av överlyckliga supportrar i alla åldrar som ville fira skrällen.

Stryktipset på lördag: Se expertens bästa tips