”Redan släppts – blir klar i veckan”

Sky: Här är detaljen som alla missat

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Sky Italia presenterar nya uppgifter om Zlatan Ibrahimovics framtid.

Det handlar om en detalj som alla tycks ha missat.

Som innebär att han kan skriva på för Milan – redan nu i veckan.

Det mesta talar för att AC Milan blir Zlatans nästa klubbadress. Inte minst det faktum att svensken själv gått ut och sagt ”vi ses snart i Italien” och i samma intervju hintat om att det handlar om just Milan.

Frågan handlar snarare om när affären blir av.

I såväl internationella medier som här på Sportbladet har det vid upprepade tillfällen poängterats att ”Ibras” kontrakt med LA Galaxy formellt löper ut den 31 december, dagen innan det europeiska vintertransferfönstret öppnar. Att det är först då han kan skriva på för sin nästa klubb.

Men det stämmer inte, uppger Sky Italia. I sin tv-kanal slår man nu fast att avtalet med Galaxy de facto redan brutits.

Därmed är det fritt fram för Zlatan. Han behöver inte förhålla sig till något specifikt datum.

”Har redan släppts”

Samtidigt hävdar Tutto Mercato Webs erfarne reporter Enzo Bucchioni att Zlatans förmodade comeback till Milan ser ut att bli officiell redan nu i veckan som kommer.

– Zlatan vill till Milan och Milan vill ha Zlatan. Hans agent Mino Raiola förhandlar nu om de sista detaljerna i kontraktet, säger Bucchioni.

”Handlar om 2–3 milj”

Han uppger att Zlatans team vägrar gå med på ett halvårskontrakt med option på ett års förlängning, utan i stället kräver 1,5 år direkt. Något Milan sägs vara villigt att gå med på.

– I nuläget handlar det om att man är 2-3 miljoner euro ifrån varandra i förhandlingarna och Milans nya ägare tänker inte låta affären gå i stöpet på grund av sådana summor, säger Bucchioni.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

AC Milan

Serie A

Fotboll