Zlatan: Materialkillen började fira för tidigt

Han har varit en av världens mest berömda fotbollsspelare i 18 år. Vunnit över 30 titlar, spelat för några av världens största klubbar i sju olika länder och är nu hela den amerikanska ligans bäst betalde spelare.

Så vi borde väl kunna kräva att MLS vet vem Zlatan Ibrahimovic är nu? Eller åtminstone han som trycker LA Galaxys tröjor?

”Materialkillen började fira tidigt”

Men när Zlatan Ibrahimovic kom ut till match på USA:s nationaldag var det bara för de närvarande att anteckna ett nytt smeknamn på svensken.

”Irba”.

Zlatan hade också sin egen teori till felstavningen på tröjan.

– 4 juli började tidigt för materialkillen. Han inledde firande innan och inte efter matchen, säger 37-åringen enligt Daily Breeze.

Tröjan till trots visade Zlatan snabbt att det var samma gamla dominant som bar den.

75:e minuten: Efter ett par korta passningar vid den högra hörnflaggan slår unge talangen Efrain Alvarez in ett hårt skruvat inlägg mot bortre stolpen. Där står Zlatan Ibrahimovic, som bakåtlutad nickar in ledningsmålet i en båge över Torontos målvakt.

89:e minuten: Efter en fin pass längs vänsterkanten tar sig Emil Cuello förbi Torontos högerback och slår ett hårt inlägg längs marken in mot straffområdet. Zlatan skakar sig loss från sin bevakning och först till bollen petar svensken sedan in 2–0.

”Låt lejonet ryta!”, utbrister kommentatorerna vid målet.

Tvåa i skytteligan

Efter vinsten befäster Los Angeles Galaxy sin andraplats i den västra konferensen och målen var Zlatans tolfte samt trettonde för säsongen. Bara Los Angeles FC:s Carlos Vela placerar sig nu före i skytteligan – om Ibrahimovic får tillgodoräkna sig nattens mål vill säga.

Det finns ju trots allt en viss risk att Irbahimovic snor åt sig dem.