”United behöver ett helt nytt försvar”

Klubbikonen: Ser vilken nivå de egentligen håller

avPatrik Brenning

Manchester United föll tungt mot Barcelona i Champions League.

Efteråt är domen stenhård från klubbikonen Gary Neville.

– Nu ser vi återigen vilken nivå de egentligen håller, säger Neville till BeIn Sport.

Smekmånaden är definitivt över för Ole Gunnar Solskjaer. Efter en mycket lovande start som tillfällig manager för Manchester United fick norrmannen jobbet permanent. Sedan dess har formen förlorats och på tisdagen försvann laget ur Champions League efter 0-3 borta mot FC Barcelona.

”Varit ett uppvaknande”

– De senaste veckorna har varit ett uppvaknande för Manchester United och insatsen i kväll ger dig en känsla för hur långt de är ifrån att vara det lag de måste vara. Jag tror att Ole har vetat om det under några månader. De första månaderna var allt rosor och spelarna höll en nivå som jag, om jag ska vara ärlig, inte har sett tidigare. Men nu ser vi återigen vilken nivå de egentligen håller, säger Gary Neville.

Framförallt ytterbacken Ashley Young fick stenhård kritik av brittisk press efter nederlaget i Barcelona. Men Gary Neville tror inte det hjälper att bara ersätta veteranen.

1 av 4 | Foto: Matthias Hangst / Getty Images Europe

”Ser inte ut som han bryr sig”

– De är inte bra nog. Tränarteamet kommer inse vilken enorm avgrund det är mellan Europas bästa lag och var Manchester United är i dag. United måste bygga om sitt lag, det är helt uppenbart. Jag skulle säga att de behöver ett helt nytt försvar.

En annan som hamnar i Neville skottglugg är mittfältaren Paul Pogba.

– Nu spelar han som innan Oles intåg. Jag tycker han var riktigt dålig. Han gör sina överstegsfinter, spelar bara för sig själv och rör sig knappt utan boll. Det ser inte ut som han bryr sig. Han är en fantastisk spelare och han kan vara en fantastisk spelare men han måste få tillbaka sitt fokus.

En annan gammal United-spelare, Darren Fletcher, säger till BBC att United hade tur som ens tog sig till kvartsfinalen.

– Det är ett hav mellan United och Barcelona när det kommer till kvalité. Även PSG var det bättre laget i åttondelsfinalen men då hade United tur, säger Fletcher.

Legendaren Ruud Gullit lägger i sin tur en del av skulden på Solskjaers taktiska val.

– De lyckas vara med halvvägs men så åker man till Camp Nou för att anfalla. Jag förstår inte det, det är inte så du vinner där, säger Gullit.

Laddar Laguppställning

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se