Rosengård allt närmare guldet

Publicerad 2019-09-22

Rosengård stormar mot guldet.

Först besegrade man Örebro med 3–1 och sedan kunde man se jagande Vittsjö kamma noll borta mot Eskilstuna.

– Vi kan bara stoppa oss själva, säger Malin Levenstad till Radiosporten.

Rosengård har ena handen på Kronprinsessan Victorias pokal efter en perfekt eftermiddag.

I dagens tidiga match mot Örebro dominerade serieledarna från start.

1–0 kom genom ett Växjö-samarbete. Både Jelena Cankovic och Anna Anvegård lämnade Växjö DFF för Rosengård i somras och nu var det serbiskan som hittade med en passning snett inåt bakåt som Anvegård kunde sätta distinkt i nättaket från nära håll.

Tjugo minuter senare blev Anvegård helt ren i straffområdet och kunde säkert placera in 2–0. Ett mål som tar henne upp i delad skytteligaledning med Kristianstads Therese Ivarsson på elva mål.

Sju poäng före Vittsjö

I andra halvlek var det dags för Cankovic att hitta nätet. Fri med Mimmi Paulsson-Febo chippade serbiskan elegant in 3–0-målet. Matchen slutade till sist 3–1 sedan Heidi Kollanen tröstmålat i sista ordinarie minuten.

Och som om inte det vore nog för att förbättra guldoddsen med fyra omgångar kvar att spela så förlorade enda tänkbara utmanaren Vittsjö senare borta mot Eskilstuna. Nyligen landslagsuttagna Loreta Kullashi visade form när hon nickade in en frispark från höger i den 37:e minuten och det blev matchens enda mål.

Därmed leder Rosengård serien med sju poäng när det bara återstår tolv att spela om.

–  Vi kan bara stoppa oss själva. Det är så det ser ut i ligan. Vi har det i egna händer och om det inte skulle gå vägen är det vi själva som har ställt till det, säger Malin Levenstad till Radiosporten.