Straffas för beteendet mot Liverpool

Publicerad 2020-01-24

Manchester United bröt mot reglerna.

Och tvingas böta för hur spelarna uppträdde i mötet med Liverpool.

Under rivalmatchen mellan Liverpool och Manchester United på Anfield, som hemmalaget vann med 2–0 i helgen, blev Unitedmålvakten David de Gea rasande i första halvlek – och det kostar.

Anledningen var att han ville ha frispark i en duell med mittbacken Virgil van Dijk i den 26:e minuten, till en början så uteblev den och när Victor Nilsson Lindelöf kopplade från lite fokus snodde Sadio Mané åt sig bollen och passade till Roberto Firmino som satte 2–0. Flera Unitedspelare omringade domare Craig Pawson tillsammans med de Gea och ifrågasatte domslutet.

Efter Var-granskning dömdes Firminos mål bort och den spanske keepern fick sin önskade frispark.

– Jag kan inte förstå att det där målet dömdes bort, han tittar på bollen. De Gea har gjort så här förut, jag tror att han är för mesig ibland, sade förre Manchester United-mittfältaren Roy Keane i Sky Sports.

Men spelarnas uppträdande på planen uppskattas inte. Laget bröt mot en av FA:s regler och det engelska fotbollförbundet har nu beslutat att klubben ska betala 20 000 pund i böter, motsvarande 250 000 kronor.