Avdic stod för ett vackert mål

Uppdaterad 2019-08-15 | Publicerad 2019-03-23

En målvaktstavla, en straff och ett drömmål.

Träningsmatchen mellan Djurgården och AFC Eskilstuna hade det mesta.

Stockholmslaget hade en 2–0-ledning men tappade till 3–2 efter bland annat ett drömmål av Denni Avdic.

Allsvenskan är bara en vecka bort.

I dag åkte Djurgården till Tunavallen för att ta sig an AFC Eskilstuna i det allra sista testet inför premiäromgången.

Efter 29 minuter tog Djurgården ledningen med 1-0. Och det efter en jättetavla av AFC:s målvakt Mihail Ivanov. Målvakten försökte dribbla bort Mohamed Buya Turay, men misslyckades radikalt. Anfallaren snodde åt sig bollen och kunde enkelt rulla in ledningsmålet.

AFC var sedan nära att replikera direkt genom Nnamani och Boko men försöket gick precis utanför.

DIF var nära på att utöka ledningen strax innan halvtid. Kevin Walker testade med ett skott som slickade stolpen och hamnade utanför. Jesper Karlström testade även han men Ivanov styrde chippen till hörna.

AFC:s lagkapten Felix Michel tvingades avbryta matchen efter 40 minuter med en befarad muskelskada. Medi Dresevic ersatte.

Drömmål av Avdic

Direkt i inledningen av den andra halvleken blev Mohamed Buya Turay tvåmålskytt när han satte 2-0 efter en fin löpning och ett ännu bättre avslut.

Där och då trodde många att matchen var över.

Men AFC ville annat.

Djurgården tappade bollen centralt och Nnamani snappade upp den och passade till Ousmane Camara som sköt in bollen mellan benen på Tommi Vaiho till 2–1.

Kvitteringen skulle inte dröja. Och den kom på ett, minst sagt, spektakulärt sätt. Denni Avdic fick bollen vid mittplanen, tog den några meter framåt, samtidigt som han såg att Vahio stod långt ifrån målet. Han valde då att chippa över målvakten och 2-2 var ett faktum.

Ett par minuter senare fick AFC en straff efter en handssituation. Kadir Hodzic var stensäker och satte dit 3–2, vilket också blev slutresultatet.

AFC ställs mot IFK Göteborg i den första omgången nästa helg. Djurgården tar emot GIF Sundsvall på Tele 2.

Örebro gick segrande ur träningsmatchen mot Mariehman efter ett sent segermål av debutanten Kevin Wright. I premiären väntar Falkenberg. ÖSK:s målvakt Oscar Jansson klev av efter halvtimmen spel med en befarad fotskada.

Sirius, som möter Kalmar nästa helg, spelade oavgjort mot IK Fre. Stefano Vecchia gjorde 1–1-målet, som också blev slutresultatet.

För Elfsborgs del blev det förlust borta mot Halmstad med 1–0. De möter Hammarby i den första omgången av Allsvenskan.

Det var också Smålandsderby när Kalmar FF mötte Öster IF. En match som slutade 2–1 till Magnus Pehrsson gäng.