GUIDE: Inför Los Angeles Galaxy–New York City

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Kan Anton Tinnerholm och City-defensiven få stopp på den Zlatan Ibrahimovic-ledda Galaxyoffensiven?

Svaret får Sportbladets Plus-kunder lördag klockan 22.

Vi sänder matchen – och här har ni allt ni behöver veta inför det heta svenskmötet i MLS.

Los Angeles Galaxy:

Säsongen hittills:

Änglarnas kamp råder i toppen av den västra konferensen. Tabelltvåan Galaxy är just nu laget som jagar, då det är lokalkonkurrenten Los Angeles FC som just nu har pole position. Det är dock bara två poäng som skiljer lagen åt.

Formen:

Om tabellplaceringen är bra så är formtrenden desto mer alarmerande. Galaxy går in till mötet med City med två raka förluster, varav den senaste kom borta mot Columbus Crew med 1–3.

Utropstecken:

Det är väl svårt att säga något annat än Zlatan här? Svensken har gjort nio mål på nio matcher, och enbart gått mållös ur två av de nio matcherna. En av de matcherna var den senaste. Om han inte vill göra en trend av ”måltorkan” är det upp till bevis mot New York.

New York City:

Säsongen hittills:

Valenciasyndrom? Norrköpingssyndrom? Kalmarsyndrom? Kalla det vad ni vill, men sammantaget har New York Citys första elva matcher denna MLS-säsong varit en kryssrik historia. Sex oavgjorda matcher har laget skramlat ihop hittills och med det ligger man sexa av de tolv lagen i den östra konferensen. Må så vara att poängskörden varit desto rikare på sistone.

Formen:

Tre segrar på de fyra senaste matcherna tyder på att City hittat flytet efter alla oavgjorda matcher. Senast blev det en bortaseger på kanadensisk mark mot Montreal Impact med 2–0.

Utropstecken:

Den argentinske mittfältsveteranen Maximiliano Moralez var lagets målfarligaste mittfältare förra säsongen med sina nio kassar. Mot Montreal senast gjorde han sitt första mål för säsongen efter sju mållösa drabbningar. Den 160 centimeter långe Moralez är en viktig pusselbit i NY-offensiven. Har han vaknat nu?

Tidigare möten:

Första gången lagen möttes 2015 så blev det storseger med 5–1 för västkustlaget. Efter det har det varit tre raka New York-segrar i MLS-sammanhang. Galaxy vann dock en träningsmatch lagen emellan förra året med 3–0. Alltid något.

Publicerad: