Arsenal uppe på tredje plats – passerade rivalen

Uppdaterad 2019-04-02 | Publicerad 2019-04-01

Arsenal är uppe på tredje plats i Premier League för första gången den här säsongen.

Laget vann med 2–0 mot Newcastle och laget klättrade därmed förbi rivalen Tottenham.

– De är alltid i skuggan av oss, säger Arsenals Hector Bellerin enligt Evening Standard.

Arsenal FC

Efter att Tottenham förlorat mot Liverpool under gårdagen öppnade möjligheten upp sig för Arsenal.

Tre poäng hemma mot Newcastle skulle ta Arsenal förbi såväl Manchester United som Tottenham och upp på tredje plats i Premier League-tabellen.

Aaron Ramsey låg bakom det mesta och gav Londonlaget ledningen efter en halvtimme med ett välplacerat skott som gick stolpe in bakom Dubravka i Newcastle-målet.

Dessförinnan hade han fått ett mål bortdömt.

Ramsey tvingades utgå

Alexandre Lacazette var sedan ytterst nära att öka på ledningen innan halvtid, men försvararen Matt Richie lyckades nicka undan på mållinjen.

I 65:e minuten tvingades dock Ramsey utgå. 28-åringen satte sig ned på planen och efter samråd med läkarteamet linkade han av till förmån för Elneny.

Lacazette utökade ledningen till 2–0 med en läcker lyftning över målvakten i 83:e minuten och topp tre-placeringen var ett faktum.

– Fansen hjälpte oss att nå tredjeplatsen. Vi jobbar hårt varje dag för att ligga där, nu ska vi stanna där, säger Lacazette till Sky Sports.

Skadade försvararen Hector Bellerin fanns på plats och talade inför fansen i halvtid. Då passade han på att skicka en pik till lokalrivalerna.

– Det känns skönt att ligga framför Tottenham. De är alltid i skuggan av oss, sa Bellerin enligt Evening Standard.

Tionde raka hemmasegern

Det är sedan tidigare klart att Aaron Ramsey lämnar för Juventus - utan övergångssumma - som bosman nästa säsong. Där uppges han bli den bäst betalde brittiske fotbollsspelaren genom tiderna.

Segern var Arsenals tionde raka på hemmaplan i ligan, senast det hände var i maj 1998.

Newcastle ligger kvar på 14:e plats med sju poäng till godo på Cardiff på nedflyttningsplats. Cardiff har dock en match mindre spelad.