Zlatan talar ut om smärtorna

”Adrenalinet pumpade – jag var säker”

avAndreas Käck

Zlatan Ibrahimovic närmar sig comeback.

Nu berättar han om skadan han dragits med – och varför han valde att spela trots smärtor.

– Jag var säker på att jag skulle göra mål, säger svensken.

Den 37-årige svensken är tillbaka i full träning och tränaren Guillermo Barros Schelotto har sagt att ”Ibra” troligen är redo för spel i helgen.

Men Zlatan själv tänker inte garantera något.

– Ni får vänta och se. Kanske spelar jag, kanske spelar jag inte, säger han efter fredagens träning.

”Smärtan växte”

Det är först nu som svensken berättar ingående om sin senaste skada (i hälsenan). Han säger att den uppstod i ligapremiären mot Chicago Fire, där han blev målskytt – och avslöjar att han kände smärta under matchens gång, men trots detta valde att spela vidare.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

– Hälsenan kändes tajt. Smärtan växte mot slutet av matchen, men jag ville fortsätta för jag hade så mycket adrenalin i kroppen och jag var säger på att jag skulle göra mål, säger han.

Priset han fick betala var några veckors rehab.

– Jag har kört mycket styrketräning och olika rörelseövningar. Jag har höjt intensiteten stegvis och hela tiden försökt ligga på gränsen. De sista 3-4 dagarna har jag kunnat träna för fullt och det har känts bra. Sen får vi se om jag spelar i helgen och i så fall hur mycket. Om jag orkar 20, 30, 40 eller 90 minuter. Ni får vänta och se, säger Zlatan till den samlade presskåren.

Kaxigt svar

En av journalisterna – som vanligtvis bevakar LA Galaxys stadsrival LAFC – frågar honom hur han bär sig åt för att komma tillbaka från skador och leverera direkt. Då kan ”Ibra” inte hålla sig från att ge ett kaxigt svar.

– Alltså… Jag var ju borta med en långtidsskada i ett helt år och då kom jag hit och behövde 20 minuter för att sänka ditt favoritlag och visa dem något de aldrig tidigare sett. Så ja … jag behöver 20 minuter, inte mer, säger han och syftar på sin Galaxy-debut för prick ett år sedan då han sänkte LAFC med två mål, varav ett drömmål.

Galaxy ställs mot Portland Timbers klockan 03.00 natten till måndag, svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM