LA Galaxy tappade segern efter osannolikt självmål

Zlatan Ibrahimovic tvåmålsskytt: ”Då hade jag dödat matchen”

Publicerad 2019-08-18

Rött kort efter sex minuter, bortdömd straff efter VAR, två mål av Zlatan Ibrahimovic och mängder med målchanser.

Matchen mellan LA Galaxy och Seattle hade allt – men efteråt pratade alla om ett osannolikt självmål.

– Det grämer mig, säger Zlatan.

Toppmatchen mot Seattle Sounders kunde knappt ha börjat sämre för LA Galaxy. Försvararen Daniel Steres fick syna det röda kortet redan i den sjätte minuten efter en frilägesutvisning.

Tre minuter senare dömde domaren straff för hemmalaget – men efter en lång VAR-bedöming ändrades beslutet.

Med en man mer kunde också Seattle ta ledningen minuter innan pausvilan.

Satte mål nummer 20

Då klev Zlatan Ibrahimovic fram. I slutminuten av första halvlek nickade svensken snyggt in kvitteringen på ett inlägg från Sebastian Lletget.

– Han går inte att stoppa, skriver klubbens officiella twitterkonto.

I andra halvlek skulle LA Galaxy till slut få en straff när Zlatan blev neddragen i straffområdet. Svensken var säker från elva meter och satte sitt 20:e mål för säsongen och gick därmed upp i delad skytteligaledning.

”Efter en 15 minuter av matchen så trodde jag att Zlatan kanske skulle mörda sina lagkamrater. Nu har han gjort två mål och Galaxy leder med 2-1”, skriver Los Angeles Times sportreporter Dylan Hernandez på Twitter.

”Det är en totalblunder”

Målet såg ut att ge hemmalaget segern och tre viktiga poäng – men ett osannolikt självmål satte stopp för det.

Målvakten David Bingham missbedömde en utrusning och nickade bollen i huvudet på egna försvararen Jørgen Skjelvik och bollen rullade in i eget mål.

– Vad är det som händer, vad är det för självmål vi får se? Det är en totalblunder, något som du bara ser på Fifa, utbrast kommentatorn Adam Pintorp.

I och med den delade poängen missade LA Galaxy att rycka ifrån Seattle i tabellen.

– Det är inte lätt att spela en man kort i 85 minuter, men vi tog oss samman och jobbade stenhårt för varandra. Jag tycker att vi visade bra laganda, säger Zlatan efter slutsignalen och fortsätter:

– Jag borde ha gjort ett mål till, det grämer mig. Om jag inte vore så trött så hade jag dödat matchen, men det är inte någon ursäkt.