Giffarna räddade av straff i slutmintuerna

Uppdaterad 2016-09-23 | Publicerad 2016-09-16

Snodde poäng borta mot Örebro

Sundsvall såg ut att vara på väg mot sjätte förlusten av sju möjliga.

Då hoppade Johan Eklund in och ordnade en blytung poäng för Sundsvall.

– Det har varit en riktigt tuff period för laget, säger anfallaren till Sportbladet.

Gif Sundsvall var vårens succélag och ledde allsvenskan efter fem omgångar.

På senare tid har det dock inte varit fullt lika muntert i Norrlandslaget som bara hade tagit en poäng på de sex senaste matcherna inför kvällens omgång.

Borta mot Örebro kom dock en efterlängtad pinne efter en sen kvittering på Behrn arena.

Anfallaren Peter Wilson ordnade en dröminledning när han från nära håll tryckte in 0–1 bakom Oscar Jansson i den sjunde minuten efter fint förarbete av Erik Granat.

Besara vände till ledning

Därefter vaknade dock hemmalaget när två av Örebros nyförvärv vände på steken.

Nahir Besara spelade först fram Michael Omoh som satte kvitteringen efter ett rappt avslut i den 26:e mintuen. Och bara fem minuter senare skrev Besara in sig själv i målprotokollet när han frispelad av Martin Broberg snyggt satte 2–1 bakom Tommy Naurin.

Den förre Hammarbyspelaren har varit en succé sedan han anslöt från turkiska Göztepe och har nu gjort mål i tre raka matcher.

Succéinhopp av Eklund

Sundsvall gav dock inte upp och krympte underläget till 3–2. Johan Eklund byttes in efter 60 minuters spel – och inte ens en minut senare hade han nickat in en hörna.

– Jag tror inte jag hade varit inne många sekunder när jag lyckades nicka in hörnan. Sen fick vi bra energi av det hela laget, säger anfallaren.

Sundsvall såg trots slutforcering ut att gå mot en hedersam förlust – men i den 89:e minuten kom utdelningen.

Johan Eklund höll sig återigen framme och störde när ÖSK:s mittback Michael Almebäck trycket undan spelaren i straffområdet.

Domare Jonas Eriksson tvekade inte och pekade på straffpunkten för andra gången denna kväll. Fram steg Lars Christian Krogh Gerson som iskallt satte slutresultatet till 3–3.