Publicerad 2017-12-10

Gustav Svensson fanns med i Seattles startelva.

Men MLS-finalen 2017 tillhörde Toronto.

Klubben säkrade sin första ligatitel någonsin.

Landslagsmittfältaren Gustav Svensson hade tillsammans med sitt Seattle Sounders tagit sig hela vägen till finalen av Major League Soccer.

Svensken fanns med från start i det avgörandet mötet med Toronto i Kanada. Drygt 30 000 hade tagit sig till BMO Field, vilket innebar fullsatt. Stämningen var extra mäktig strax innan avspark då publiken sjöng den kanadensiska nationalsången på egen hand.

Giovinco bakom målet

Hemmalaget hade de vassaste möjligheterna matchen igenom, mycket tack vare förre Serie A-stjärnan Sebastian Giovinco som var het framför Seattles mål.

Nollan spräcktes dock inte förrän i den 67:e minuten då italienaren hittade fram till lagkamraten Jozy Altidore som kyligt slog in 1–0. Arenan fullkomligt exploderade och Toronto-spelarna firade vilt med åskådarna.

Mot slutet tryckte Seattle upp laget vilket gav en del möjligheter. Förre Premier League-spelaren Clint Dempsey var en av de som hotade – men förgäves.

Toronto höll undan och utökade dessutom ledningen med minuten kvar. Victor Vazquez fick möjlighet att nicka in även 2–0, vilket blev matchens slutresultat.

Därmed revanscherade sig Toronto från förra årets finalförlust mot just Seattle. Det är klubbens, samt Kanadas, första MLS-titel någonsin.