Dalkurd FF var allsvenskt i sammanlagt 52 minuter i kväll.
I morgon kan Borlängeklubben säkra avancemanget.

På fredagskvällen kunde ett nytt kaptitel i den fantastiska sagan om Dalkurd FF skrivas.

Klubben, som bildades i Borlänge 2004 av nio kurdiska invandrade och direkt rusade genom fem serier på lika många år och tog steget upp i superettan i fjol, hade blivit allsvenskt ”i kavaj” om Trelleborg förlorat borta mot Frej, som krigar för att hålla sig kvar i superettan.

Jättechans i slutminuten

Det såg också så ut två gånger om sedan Frej tagit ledningen med 1–0 efter tre minuter (som kvitterades i den 48:e minuten) och 2–1 efter 58 minuter.

Men Trelleborg kvitterade i den 65:e minuten.

I matchens absolut sista minut fick Frej frispark strax utanför TFF:s straffområde. Inlägget seglade mot en omarkerad Alie Seay, men han nådde inte bollen med huvudet. Sen blåste domaren av matchen. Oavgjort alltså och Dalkurd är fortfarande inte klart för allsvenskan.