Räddade straff – ”Waka Waka-ramsan” ekade

Målvakten blev stor Bajen-hjälte när hon räddade straff mot Örebro.

Nu skuggar de Häcken i toppen.

Tre poäng mot Kif Örebro och Bajen skulle ha rejält häng på serieledande Häcken.

De lyckades, även om det satt långt inne.

Hammarby radade upp ett gäng jättechanser under första halvlek, men bollen såg inte ut att inte vilja hamna i nät.

”Vi slarvar lite”

Då klev stjärnan Madelen Janogy fram ett par minuter innan paus. På ett fint inspel från Kyra Cooney-Cross sprang Janogy sig fri i djupled och nickade in 1–0.

– Vi skapar chanser och till slut sitter den, så det var viktigt att få innan paus. Sedan gör vi lite tekniska slarv som gör att de kan vända, så det får vi lösa till andra, säger Lotta Ökvist i Viaplay.

Nyss nämnda Ökvist hamnade i händelsernas centrum direkt i andra när hon fällde Katariina Kosola. Straff Örebro, och fram stegade Heidi Kollanen. Men finskan missade då landsmaninnan Anna Tamminen stod för en fin räddning.

Målvaktens ramsa, med Shakiras ”Waka Waka” som melodi, ekade över Kanalplan samtidigt som lagkamraterna kramade om Tamminen.

Matchen slutade 1–0.