Barça släppte in mål efter 17 (!) sekunder

Lamine Yamal blev La Ligas yngste målskytt någonsin.

Barcelona tog en poäng mot Granada trots ett insläppt mål efter 17 sekunder.

– Vi kan inte komma ut på planen på det sättet, säger Xavi.

Att Granada fick en drömstart på hemmamatchen mot Barcelona är knappast en överdrift.

Barça tappade bollen nästan direkt efter sin egen avspark och när den spelades in i bortalagets straffområde kunde Bryan Zaragoza Martínez placera in 1–0 för Granada.

Första målet för Yamal

Samme Zaragoza Martínez gjorde sedan 2–0 men Barcelona lyckades knipa en poäng efter ett sent mål i vardera halvlek.

Det 16-årige underbarnet Lamine Yamal gjorde sitt första mål i La Liga och blev den yngste målskytten någonsin i ligan – 16 år och 87 dagar gammal.

Tidigare hade Fabrice Olinga rekordet. Han var nio dagar äldre när han gjorde mål för Málaga mot Celta Vigo 2012.

Halkar efter Real Madrid

På tilläggstid hade João Félix ett 3–2-mål i nät, men trots Barça-spelarnas protester dömdes målet bort för offside.

– Vi dominerade matchen. Jag vet inte hur mycket bollinnehav vi hade (81 procent, reds anm) men vi dominerade fullständigt. Vi förtjänade mer men vi kan inte komma ut på planen på det sättet. Vi hade pratat om att de är aggressiva. De satte press och efter en halv minut låg vi under, säger Barcelonas tränare Xavi efter matchen enligt Mundo Deportivo.

Resultatet gör att Barcelona ligger trea i La Liga efter nio omgångar, tre poäng bakom serieledande Real Madrid.