Chelsea klart för FA-cupfinal mot United

Publicerad 2018-04-22

Chelsea ligger bara femma i Premier League och ser ut att missa Champions League nästa säsong.

Men trots en tung säsong har nu laget chans till en titel i FA-cupen.

Olivier Giroud och Alvaro Moratas mål säkrade Chelseas plats i finalen efter 2–0 i semifinalen mot Southampton.

Manchester United blev klara för final i FA-cupen under lördagen efter 2–1-segern mot Tottenham. I dag blev det klart att de får sällskap i finalen av Chelsea efter Londonlagets 2–0-seger mot Southampton.

Efter en mållös första halvlek öppnade Chelsea målskyttet direkt i andra halvlek. Och det var Olivier Giroud, som värvades in i vintras från Arsenal, som skulle göra målet. Efter att fint tagit sig förbi tre spelare höll sedan fransmannen på att tappa balansen men lyckades snubbla in bollen över mållinjen till 1–0.

– Eden (Hazard) gav mig bollen så jag ville försöka något. Jag såg försvararna och jag hade en del tur men det var så jag planerade att göra, säger Giroud om målet till BT Sport.

Morata nickade hem segern

Southampton skakade fram lite halvchanser i jakten på kvittering. Men istället för en kvittering skulle Chelsea avgöra framåt slutminuterna. Cesar Azpilicueta slog ett fint inlägg från höger som nickspecialisten Alvaro Morata skallade in och säkrade Chelseas plats i finalen.

– Jag sa till grabbarna att jag verkligen vill vinna FA-cupen med Chelsea, det är målet. Vi vill vinna cupen, det är en speciell turnering. Vi ser fram emot den här fantastiska finalen, säger Giroud.

Chelseas säsong har varit långt ifrån förväntningarna. Laget ligger bara femma i ligan och ser ut att missa Champions League nästa säsong. Men nu får iallafall laget chans till en titel i FA-cupfinalen, en turnering man vunnit sju gånger tidigare.

Finalen i FA-cupen mellan Chelsea och Manchester United spelas den 19 maj på Wembley.