Barcelona ville ha straff på tilläggstid - men fick nöja sig med frispark.

Kan Atlético Madrid verkligen slå ut Barcelona ur Champions Leauge?

Antoine Griezmann nickade – och skickade sedan in en straff.

Därmed var skrällen ett faktum.

– Vi gjorde en jättebra match - precis som fansen. Jag är väldigt lycklig, säger matchhjälten till Viasat efter 2–0-segern.

Det är inte alla fransmän som sörjer utvecklingen i Champions League-slutspelet. Atlético-stjärnan Antoine Griezmann kommer aldrig att glömma onsdagen den 13 april 2016.

Barcelona hade en 2–1-ledning att gå på efter den första kvartsfinalen på Camp Nou, men ett mål skulle räcka för att Atlético Madrid skulle avsluta Champions League-äventyret för de regerande mästarna.

Det dröjde 36 minuter, sedan kom det. Saul Niguez fick bollen, tittade upp och såg Griezmann i boxen.

Pang, pang.

Inlägget var hårt, nicken likaså.

När Barça-målvakten Marc-André ter Stegen väl reagerade var det för sent.

– Jag fick ett perfekt inlägg och befann mig på rätt plats. Mina medspelare gör det enkelt för mig, säger Antoine Griezmann till Viasat.

Atlético Madrid bättre laget

Han blev överlycklig och sprang fram till en tv-kamera, förde ihop armarna och började vagga. Han strålade av glädje, samtidigt som fansen vrålade av glädje.

De senaste dagarna har varit händelserika för den franske landslagsmannen, för så sent som i fredags blev han och hustrun Erika Choperena föräldrar för första gången.

– Jag dedicerar målet till min dotter och min fru, som såg matchen på tv, säger han till Viasat.

Atlético Madrid – utan avstängde Fernando Torres – hade bud på 2–0 i början av andra halvlek, men ter Stegen tog hjälp av ribban på Niguez lobbnick.

Det hade inte varit orättvist om hemmalaget drygat ut ledningen, för Atlético var det klart bättre laget på Estadio Vicente Calderón, där fansen höll i gång så att det hördes över hela Madrid.

– Vilket tryck det var på läktarna, säger Griezmann.

Barcelona, som hade gjort mål i 22 raka Champions Leauge-matcher, var sällsynt uddlöst och superanfallarna Leo Messi, Luis Suárez och Neymar framstod som mänskliga när de absolut inte fick göra det.

– Efter det första målet kändes det som att det skulle gå vägen. Vi är väldigt svåra att få hål på och känner oss trygga defensivt, säger Antoine Griezmann till Viasat.

Griezmann straffade Barcelona

Det var irriterat före avspark, och känslorna svallade över i andra halvlek. Suárez blev varnad efter att ha placerat en armbåge i ansiktet på landsmannen Diego Godin och Neymar fick ett gult kort efter en ful eftersläng på Juanfran.

I slutminuterna, när Barcelona desperat jagade en kvittering, kom kontringen som skulle bli matchavgörande.

Filipe Luis förde upp bollen och slog en passning till Griezmann, när Iniesta tog bollen med handen. Vem, om inte Antoine Griezmann, tog plats vid straffpunkten och fastställde slutresultatet till 2–0.

Atlético Madrid är klart för semifinal, men det betyder inte att Griezmann och hans lagkamrater är nöjda.

– Det spelar ingen roll vilket lag vi får möta. Det enda som betyder något är att vi fortsätter spela så här, säger  Antoine Griezmann.

Semifinalerna lottas klockan 11.30 på fredag. Förutom Atlético Madrid slåss Manchester City, Real Madrid och Bayern München om finalplatserna.