Poya Asbaghis brandtal – och känga till media

IFK Göteborgs tränare hyllade fansen efter vinsten mot BP

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

IFK Göteborg, inklusive Poya Asbaghi, har några tuffa veckor bakom sig.

Efter segern mot BP höll tränaren ett långt brandtal till fansen – och skickade en känga till media.

– Jag får ju lite skit från vissa journalister för att jag hyllar dem, men vad ska jag göra? De är ju facit, säger Asbaghi.

2–0 mot Brommapojkarna innebär att IFK Göteborg tar ett kliv bort från den negativa kvalplats som lurat några poäng ner.

De senaste veckorna har varit turbulenta i klubben, bland annat eftersom det först ryktades att tränaren Poya Asbaghi skulle få sparken. Det slutade med att sportchefen Mats Gren tvingades bort i stället.

Efter måndagens möte markerade Asbaghi tydligt mot medias inblandning i härvan. Dessutom passade han på att lyfta fram Blåvitt-fansen.

– Jag tycker att de har varit föredömliga i år. Jag får ju lite skit från vissa journalister för att jag hyllar dem, men vad ska jag göra? De är ju facit, säger Asbaghi.

– Det har nästan varit så att vi har förlorat tuffa matcher i år, och tidigare, utifrån min erfarenhet, så har det alltid varit så här att när fans gör saker där de brusar upp sig och agerar dåligt, då är media alltid där och kritiserar.

”’Ska ni inte vara lite argare fans?!’”

Omkring 500 blåvita supportrar tog sig till Grimsta för att bevittna den första segern på nästan två månader.

– Våra fans har varit helt jävla briljanta i år. Så man kan säga så här, vi har inte lika många segrar som AIK, vi har inte spelat den bästa fotbollen i allsvenskan men trots påtryckningar utifrån, ”ska ni inte vara lite argare fans?!”, ”ska ni inte ställa till med lite mer problem?!”, så har våra fans valt att hålla ihop det och stötta oss, säger Poya Asbaghi.

– I dag är ett jävla tecken på det, hur många matcher har inte vi utan seger och ändå fyller vi den där kortsidan i Stockholm. De har varit bäst i Sverige, inte bara i år. Jag vet inte om jag har sett sån här stöttning för en klubb som är vana vid att vinna mycket. Klart som fan de ska få höra det då. Det vore tjänstefel av mig annars.

”Har farits med osanningar”

På frågan hur mycket den här vinsten betydde för både klubb och för Asbaghi själv svarar han:

– Det betyder jäkligt mycket för Blåvitt, och jäkligt mycket för mig. Klart att det har varit väldigt mycket, framför allt för mig. Inget illa menat, ni får gärna citera mig, det finns ju en tendens när man kritiserar media att inte bli citerad, men media har också haft sin del i det hela. Det vet ni om.

– Det har farits med osanningar i ett sätt att få oss ur banan. Vi har ju faktiskt agerat tvärtom, och kommit ihop ännu mer. Det tycker jag också insatsen på planen i dag bevisar.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM