Alla ville fira med Ibrahimovic

Publicerad 2020-01-24

Zlatan Ibrahimovic var inte sist, eller näst sist, på bollen.

Ändå var det fram till 38-åringen Milanspelarna sprang för att fira 1–0 mot Brescia.

– Ibra har verkligen stärkt laget, säger tränaren Stefano Pioli.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sin tredje raka ligamatch från start för Milan efter återkomsten i klubben när laget bortaspelade mot Brescia.

I motståndarlaget saknades avstängda anfallsstjärnan Mario Balotelli.

Men i stjärnstatus hade han – av jubelbilderna vid Milans 1–0-mål att döma – knappast matchat Ibrahimovic.

Rebic målskytt

Svensken stod för ett inspel i den 71:e minuten och efter en rörig situation kunde succéinhopparen Ante Rebic skicka in ledningsmålet.

Rebic – som hoppade in och gjorde dubbla mål i senaste vinsten – fick dock fira ensam ett tag, då resten av laget sprang och kramade Ibrahimovic.

Brände jätteläge

Zlatan Ibrahimovic har gjort ett mål sedan återkomsten i Milan, i 2–0-vinsten mot Cagliari, men brände ett jätteläge att dubblera målskörden. Svensken fick en felträff med foten och missade öppet mål efter en fin boll från Theo Hernandez på kanten i slutet av den första halvleken.

Matchen slutade 1–0 till Milan som nu klättrar till sjätte plats i Serie A. Laget har vunnit tre raka ligamatcher – lika många som Ibrahimovic startat.

– Ibra har verkligen stärkt laget. Han har kvalitet, beslutsamhet och karaktär, men hela laget har verkligen tagit sig samman efter den smärtsamma förlusten mot Atalanta (0–5 i december), säger tränaren Stefano Pioli till Sky Sport Italia.