Nollade i 74 minuter, men vann till sist

Rumäniens Alexandru Mitriță jublar efter 2–0-målet.

Sverige höll på att få oväntad hjälp i EM-kvalet.

Färöarna stängde ner Rumänien helt i 74 minuter.

Sedan sprack det.

Färöarna stod på noll poäng efter sex matcher i EM-kvalet. Mot Sverige blev det 0–4. Ändå höll önationen nollan mot Rumänien i första halvlek och halva andra.

Gästande Rumänien var bara en poäng efter Sverige i grupp F, så en väntad seger och de skulle glida om (med en match mer spelad).

Vinklade in i bortre

I minut 74 var det fortfarande 0–0 och frustrerat hos de gulklädda. De var överlägsna i antalet avslut, men nickarna svävade över och skotten blev för tama.

Då slog Nicolae Stanciu en djupledsboll till George Pușcaș. Readings anfallare vinklade in bollen i bortre gaveln och firade genom att pussa passningsläggaren i pannan.

Matchen slutade 3–0 efter att inhopparen Alexandru Mitriță pressat in en boll och Claudiu Keșerü en. Sverige halkade därmed ner på tredje plats tillfälligt, men klev snart förbi rumänerna på nytt efter att ha besegrat Malta.