Superinhopparen frälste Italien igen

Publicerad 2019-06-25

Italien är vidare till kvartsfinal efter 2–0 mot Kina.

Återigen kom Aurora Galli in från bänken och hittade nätet.

22-åringen har nu gjort tre mål som inhoppare i turneringen – tangerat rekord i VM-historien.

Italiens Aurora Galli har bara spelat 90 minuter i en match i mästerskapet så här långt, i den sista gruppspelsmatchen mot Brasilien.

Då blev italienskorna nollade.

I kvällens åttondelsfinal kom mittfältaren in från bänken och hittade nätet på nytt, precis som i 5–0-krossen mot Jamaica där hon gjorde två mål.

Galli byttes in i slutet av första halvleken och inledde den andra med ett hårt och välplacerat distansskott intill målvaktens högra stolpe. Fullträffen innebar 2–0 efter att Valentina Giacinti gett Italien ledningen med kvarten spelad.

Tangerade noteringen från 2007

Aurora Galli har därmed gjort alla sina tre mål efter inhopp, något som endast har hänt en gång tidigare i VM-historien, av Australiens Lisa De Vanna 2007.

2–0-segern innebär att Italien är klara för kvartsfinal, där vinnaren i kvällens match mellan Nederländerna och Japan väntar.

Där har Galli alltså chans att bli ensam om rekordnoteringen.

Om hon inte har spelat till sig en startplats vid det här laget, det vill säga.