Antonsson tvingades bryta matchen efter två minuter

Malmö FF förlorade andra matchen - men ändå vidare till playoff

Publicerad 2019-08-15

Efter två minuter var det färdigspelat för Marcus Antonsson.

Anfallaren satte sig ned på gräset och tvingades avbryta Europa League-kvalmatchen mot Zrinjski Mostar.

Malmö FF förlorade med 0–1 i Bosnien och Hercegovina men är ändå vidare till playoff.

– Nu ska vi till gruppspel också. Vi har ett bra läge, säger Markus Rosenberg till Sydsvenskan.

Det blev ingen rolig torsdagskväll för Marcus Antonsson. Efter två minuters spel i mötet med Zrinjski Mostar i Europa League-kvalet satte han sig ned på gräset efter en löpning. Han tog sig för låret.

Antonsson kunde inte spela vidare. Anfallaren byttes ut mot Guillermo Molins.

– En känning i baksida lår. Han (Antonsson) gick av direkt. Ska inte vara någon fara, säger MFF-läkaren Pär Herbertsson till Sydsvenskan.

Bra räddning av Dahlin

Zrinjski Mostar försökte få in reducering i första halvlek för att skapa nerv i matchen. Man var nära med en farlig nick, men målvakten Johan Dahlin stod för en bra räddning.

Malmö FF, som vann första kvalmatchen med 3–0, hade bra kontroll i andra halvlek. Men i slutskedet fick Zrinjski Mostar straff. Damir Sovsic tryckte in 1–0 till hemmalaget.

Resultat stod sig. Skåneklubben möter Bnei Yehuda Tel Aviv i playoff. Matcherna spelas 22:e och 29:e augusti.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se