Zlatans succé i natt – ledde LA Galaxy till ny seger

Publicerad 2019-09-22

Ibrahimovic målskytt – på nytt.

Svensken ledde LA Galaxy till en ännu en seger i natt mot Montreal Impact.

Zlatan Ibrahimovic ger just nu LA Galaxy målgaranti – efter sitt hattrick senast mot Kansas gjorde 37-årige anfallaren ena målet och spelade fram till det andra i 2–1-segern i MLS mot Montreal.

Svensken hamnade nästan offside när han omarkerad fick bollen bara någon meter framför mål, därifrån hade Ibrahimovic inga problem med att peta in öppningsmålet efter 31 minuters spel.

Sedan – strax efter halvtidsvilan kvitterade kanadensarna, men bara två minuter senare nickade Ibrahimovic ner ett inlägg till mexikanen Uriel Antuna som tryckte in slutresultatet 2–1.

Nära slutspel

Ibrahimovic har nu gjort elva mål på de sju senaste ligamatcherna, och har hittills gjort totalt 27 den här MLS-säsongen, två färre än Los Angeles FC:s Carlos Vela som leder skytteligan. Och tack vare Ibrahimovics målform är han nu favorit till att få utmärkelsen som ligans MVP (mest värdefulla spelare).

– Om du tittar på de stora världsstjärnorna inom fotbollen under de senaste 20 åren är Zlatan där uppe tillsammans med Messi och Ronaldo, säger Galaxytränaren Guillermo Barros.

Med tre omgångar kvar att spela ligger Galaxy trea i den västra konferensen, och är nära att säkra en slutspelsplats.

Zlatan Ibrahimovic. Bild från match i augusti.