Matchens lirare för PL-klubben

Allsvenska dunderfloppen Ravel Morrison hyllas efter första starten: Kommer bli ännu bättre

avPatrik Brenning

Publicerad:

Ravel Morrison var en dunderflopp för allsvenska Östersund.

Tillbaka i England kan lyckan ha vänt för mittfältaren.

På onsdagen stod 26-åringen för en målgivande passning och blev utsedd till matchens lirare i Sheffield Uniteds cupseger mot Blackburn.

Ravel Morrison, en gång ansedd som Manchester Uniteds mest lovande spelare, kom efter en brokig karriär till allsvenska Östersund i februari 2019. Förhoppningarna på engelsmannen var stora men sejouren i Sverige blev lika kort som misslyckad.

”Kan vara värd 650 miljoner”

I juli skrev Morrison istället på för Premier League-nykomlingen Sheffield United där han omgående hyllades av tränaren Chris Wilder.

– För närvarande är det ju så att en Ravel Morrison i toppslag är en spelare vi inte har en chans att behålla. Han kan vara värd upp till 650 miljoner kronor. Förhoppningsvis hittar han hem här och kan njuta av sin fotboll. Då får vi en fantastisk spelare i truppen, sa Wilder till Daily Mail.

På onsdagen gjorde 26-åringen sin första match för klubben från start, i Ligacupmötet med Blackburn. En insats som blev succéartad.

Foto: Marc Atkins / Getty Images Europe
Ravel Morrison har fått hoppa in från bänken för Sheffield United i Premier League i början av säsongen

”Kan bli en bra start”

Morrison assisterade till det avgörande 2-1-målet i segermatchen och blev efteråt utsedd till matchens bäste spelare.

– ”Rav” har visat hur bra han är på träning och ju mer han spelar desto bättre kommer han att bli, säger målvakten Simon Moore till Daily Mail och fortsätter:

– Jag är glad att han fick spela en hel match och förhoppningsvis kan det här bli en bra start för honom mot att göra ännu större saker för den här klubben.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM