Malen och Wijnaldum bakom nederländsk revansch

Uppdaterad 2019-09-07 | Publicerad 2019-09-06

Sverige gjorde fyra mål i Berlin och fick 4–4 mot Tyskland 2012.

Det dröjde sju år – men nu har ett lag gjort fyra mål borta mot Tyskland igen.

– En riktigt svag match från oss, säger Niklas Süle till RTL enligt Bild efter 2–4 mot Nederländerna.

Tyskland fick en kalasstart på EM-kvalmötet i Hamburg när Serge Gnabry utnyttjade en målvaktsretur till ett 1–0-mål i den nionde matchminuten.

I den andra halvleken skulle dock Nederländerna både kvittera och överta ledningen.

Först var det Frenkie De Jong som i minut 59 vackert spatserade in i det tyska straffområdet och lyfte in 1–1.

Sju minuter senare så var mittbacken Jonathan Tah omedvetet sist bollen efter en stökig situation i tyskt straffområde.

Debutmålskytt

Ytterligare sju minuter senare var det dags för Tyskland att kvittera – genom Toni Kroos från straffpunkten.

Men det skulle till slut bli Nederländerna som skulle få det sista målfirandet i matchen – och det var genom någon som fick just målfira i landslaget för första gången.

PSV Eindhoven-talangen Donyell Malen hade bytts in i minut 58 och gjorde därmed landslagsdebut.

Och i minut 79 skulle han också bli debutmålskytt.

Monsterlöpning

20-åringen placerade utsökt in 3–2 för de orangeklädda efter en än mer utsökt framspelning signerad Georginio Wijnaldum.

Wijnaldum fortsatte sedan med att kontra in 4–2 efter en monsterlöpning på övertid.

Det räckte till seger för ”Oranje” – och första förlusten i kvalet för Tyskland. Dessutom var det första gången Tyskland släppt in fyra mål på hemmaplan sedan ett visst Sverige spelade 4–4 i Berlin 2012.

”Förlorade rättvist”

– Nederländerna var bättre över 90 minuter. Vi förlorade rättvist. Det var inte spelbilden vi egentligen ville ha, säger förbundskapten Joachim Löw enligt Bild.

– Det kan inte vara vår plan att ha så lite boll som vi hade i en hemmamatch (43 procent). Det var en riktigt svag match av oss, säger mittbacken Niklas Süle.

Ledningen i kvalgruppen, som har bokstaven C i namnet, har ett obesegrat Nordirland. Må så vara att de ännu spelat mot varken Tyskland eller Nederländerna.