Liverpool vann mot Palace efter domarkontrovers

Publicerad 2018-03-31

Liverpool slog Crystal Palace med 2–1 på bortaplan efter att Mohamed Salah avgjort sent.

Efter matchen var hemmalaget långt i från nöjda med domaren.

I den 62 minuten plockade en redan varnad Sadio Mané upp bollen med händerna, mitt under brinnande spel, utan gult kort som påföljd.

Liverpool FC

Liverpool fortsätter plocka trepoängare i Premier Leagues toppstrid. På lördagen vann man över Crytal Palace på bortaplan.

Som så många gånger tidigare var det Mohamed Salah som blev hjälte med det matchvinnande målet. I den 84 minuten placerade egyptiern säkert in 2–1 till Liverpool och sitt 29 mål för säsongen.

Varnad för filmning

Men efter matchen var det domaren Neil Swarbrick som hamnade i blickpunkten.

För med 30 minuter kvar att spela trodde nog de flesta att Sadio Mané spelat färdigt. I en duell med Andros Townsend gick Mané i backen och i ett försök att påkalla frispark plockade Liverpool-mittfältaren upp bollen med händerna, mitt framför fötterna på två Palace-spelare.

– Det var ett horribelt domslut av Swarbrick. Ingen vet nog varför han gjorde som han gjorde. Det är solklart, Mané ska ut, sade Bojan Djordjic i Viasat-studion efter matchen.

Efter en långa diskussioner blev utfallet endast frispark till hemmalaget och Mané, som blev varnad gör filmning i första halvlek, kom undan och blev snabbt därefter utbytt av Jürgen Klopp.

Milivojevic målskytt igen

Samme Mané hade dessförinnan skrivit in sig i målprotokollet efter att stött in James Milners inlägg till 1–1 i den 49 minuten.

Men det var Palace som tog ledningen. Liverpool hade under stora delar av den första halvleken problem med Wilfred Zaha som gång efter annan skapade lägen från sin vänsterkant.

När Zaha rann igenom för tredje gången under den inledande kvarten kom Loris Karius snett i sin utrusning och drog ner ivorianen. Swarbrick pekade på straffpunkten och Luka Milivojevic förvaltade elvameterssparken på bästa sätt.

Efter Manés kvittering i den andra halvleken bytte lagen chanser med varandra och Christian Benteke fick två superlägen att sänka sin gamla klubb. Men i stället blev det en för dagen smått osynlig Mohamed Salah som avgjorde.

Andrew Robertson placerade in en inlägg mitt framför fötterna på Salah som i sin tur enkelt prickade in 2–1 bakom en chanslös Wayne Hennessey.

I nästa omgång väntar ett Merseyside-derby när Liverpool möter Everton på bortaplan. Crystal Palace i sin tur åker söderut och gästar Bournemouth.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se