Men Belgien stod för en historisk vändning och är därmed vidare till kvartsfinal.

Italien och Nederländerna försvann redan i kvalet, regerande mästarna Tyskland slogs ut i gruppspelet och Spanien åkte sensationellt ut i åttondelsfinal mot värdnationen Ryssland.

VM 2018 benämns som ”skrällarnas VM”.

I kväll såg ännu en praktknall ut att komma.

Belgien var på väg att slås ut – av Japan.

Två mål få fyra minuter

1-0 kom i den 48:e minuten. Gaku Shibasaki slog en genomskärare i djupled, Jan Vertonghen missade brytningen och bollen nådde då fram till Hannover 96-spelaren Genki Haraguchi som med ett distinkt avslut hittade en lucka bakom världsmålvakten Thibaut Courtois.

Belgien var skakat – och det skulle bara bli värre…

För fyra minuter senare small det igen. Takashi Inui drog till från distans – och fick en drömträff.

Galen vändning

Men Belgien kom tillbaka.

I den 69:e minuten tog Vertonghen revansch för sitt tidigare misstag genom att nicka in 2-1-målet från knepig vinkel – och fem minuter senare klev inbytte Marouane Fellaini fram och nickade in kvitteringen till 2-2.

Och i den sista tilläggsminuten (94) fullbordades vändningen till 3–2 genom Nacer Chadli.

– Det här är helt otroligt! Vi gav aldrig upp, vi fortsatte tro på det till sista minuten. Jag är väldigt stolt just nu, säger Chadli till SVT efter matchen.

”Är så stolt”

Det här var första gången sedan 1970 som ett lag lyckades vända ett 0–2-underläge till seger i en utslagsmatch i VM.

– Vi ger aldrig upp, för vi är Belgien. Vi trodde på seger trots 0-2-underläge. Vi visste att vi hade kapaciteten att vända. Jag är så stolt över det här landslaget, säger storstjärnan Eden Hazard i SVT.

Belgien ställs mot Brasilien i kvartsfinal.

– Det blir en tuff match mot världens bästa lag, konstaterar Hazard.

För Japans del är VM över. Efter slutsignal var flera av de japanska spelare närmast otröstliga.