Real Madrid till CL-final efter jättetabben

Real Madrid är klart för tredje raka finalen i Champions League.

Mycket tack vare Sven Ulreich.

Bayern Münchens målvakt stod för en jättetavla – som visade sig bli avgörande.

– Det är så dåligt så jag vet inte vad jag ska säga, konstaterar Fredrik Ljungberg i Viasat.

Förra veckans 2–1-förlust hemma på Allianz Arena innebar att Bayern München var piskade att gå framåt i tisdagens returmöte i Madrid.

Något som märktes omgående då tyskarna satte gasen i botten och fick utdelning direkt. Precis som i den första drabbningen gav Joshua Kimmich bortalaget ledningen, den här gången redan efter tre minuter.

I en svängig första halvlek svarade dock Real Madrid snabbt. Kvitteringen dröjde bara till den elfte minuten då Karim Benzema nickade in 1–1 på Marcelos inlägg.

Och tyngre skulle det bli för tyskarna.

Ulreich tabbe blev avgörande

Matchens nyckelsekvens uppstod bara sekunder in i den andra halvleken. Detta då Sven Ulreich inte visste vad han skulle göra med en hemåtpassning från lagkamraten Corentin Tolisso.

Den tyske målvakten såg ut att vilja ta bollen med händerna – men ångrade sig i sista stund och lät den rulla förbi sig själv. Då kunde en stressande Karim Benzema enkelt snappa åt sig bollen och slå in sitt andra mål för kvällen.

– Det är så dåligt så jag vet inte vad jag ska säga, säger experten Fredrik Ljungberg i Viasat om målvaktens agerande.

Bayern München gav sig dock inte utan kamp och hade målvaktstavlan till trots Real Madrid i rejäl gungning.

Kvitteringen kom i 63:e minuten genom James Rodriguez, utlånad från just Real Madrid, som satte bollen i nät från dålig vinkel bakom Keylor Navas.

Bortalaget öste därefter på allt framåt och skapade en mängd heta chanser – men utan att lyckas få in målet som skulle ta laget till final.

– Det avgörs i målvaktsmatchen, det är så enkelt tycker jag, säger Fredrik Ljungberg.

Kan ta tredje raka titeln

I stället höll Real Madrid undan till 2–2, är därmed vidare med totalt 4–3 – och klara för sin tredje raka Champions League-final.

– Bayern är ett fantastiskt lag, vilket de har visat i många år. Väldigt tuffa motståndare, sa Sergio Ramos berömmande om bortalaget efter matchen, enligt Marca, och tillägger:

– De hade mer boll och gjorde det jobbigt för oss men sett över två matcher så har vi varit bättre.

En av planens bästa spelare var Keylor Navas som räddade Real Madrid vid ett flertal tillfällen.

– Jag är väldigt glad och tacksam mot Gud för det här var en väldigt svår match, säger costaricanen.

– Vi hade det tufft men vi är i final. Vi skapar historia och kämpar in i det sista.

Förra säsongen blev Real först i historien med att vinna turneringen två år i rad. En svit som kan förlängas när finalen ska spelas i Kiev den 26 maj.

Där väntar antingen Roma eller Liverpool som gör upp i den andra semifinalen på onsdagen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se