Två drömmål av Messi i Barcelonas derbykross

Busquets: ”Han gör det dagligen”

Publicerad 2018-12-08

Säsongens första Barcelona-derby.

Då satte Lionel Messi två otagbara frisparkar när Barcelona vann med 4–0 borta mot Espanyol.

– Han gör det dagligen på träningarna, säger Sergio Busquets efter matchen.

Det dröjde drygt en kvart innan Lionel Messi klev fram på en frispark och knorrade in ledningsmålet bakom en chanslös Diego Lopez.

Och han nöjde sig inte med en.

I den 65:e minuten satte 31-åringen sin andra frispark – fast i det motsatta krysset – när Barcelona drog ifrån till 4–0 i derbyt på Estadi Cornellà-El Prat.

”Han gör det dagligen”

Sergio Busquets hyllar Messi efter matchen och påpekar han brukar imponeras av argentinarens frisparkar på träningarna.

– Vi vet alla vad han kan göra, säger Barcelonas Sergio Busquets efter matchen, och fortsätter:

– Messi gör det dagligen på träningarna när vi övar frisparkar – det är otroligt att bevittna. Han är fundamental, både i öppet spel och på fasta situationer, och det är därför han är bäst i världen, säger han.

Målskytt i comebacken

Innan Messi fördubblade sin målskörd hann han assistera anfallskollegan Ousmane Dembele som dunkade in 2–0 högt i bortre hörnet.

Luis Suarez – som gjorde comeback efter en knäskada – petade in Barcelonas tredje mål för kvällen precis innan den första halvleken summerades.

Espanyols Oscar Duarte nätade med kvarten kvar att spela – men målet videogranskades och dömdes därefter bort för offside.

Barcelona toppar La Liga med 31 poäng på 15 omgångar.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)