AIK värvar mittback

Norske mittbacken Daniel Granli till AIK

avJacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Svenska mästare i fjol.

Således även titelaspiranter i år – nu förstärker AIK truppen med norske mittbacken Daniel Granli.

– Hans fysik och snabbhet i kombination med hans goda passningsteknik har fångat vårat intresse, säger klubbens sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Granli har representerat Stabaek under hela sin professionella fotbollskarriär.

Totalt har han gjort 120 matcher för den norska klubben, men anländer till AIK som bosman.

– I vår plan att befästa vårt försvarsspel och samtidigt utveckla vårt anfallsspel så ser vi att Daniels egenskaper passar väl in. Hans fysik och snabbhet i kombination med hans goda passningsteknik har fångat vårat intresse och vi är mycket glada över att vi nu är överens om en gemensam framtid tillsammans med Daniel, säger sportchefen Björn Wesström om värvningen.

”Känns stort att komma till AIK”

24-årige Granli har även hunnit med en U21-landskamp för Norge och ser framemot det nya äventyret i Sveriges huvudstad.

– Det känns väldigt stort att komma till AIK och jag är mycket glad över att vara här. Jag har sett några klipp på AIK-supportrarna och det verkar vara en riktigt bra stämning på matcherna så jag ser fram emot att möta dem och mina nya lagkamrater, säger norrmannen till hemsidan.

Granli ansluter till truppen omedelbart och kommer finnas med på lagets kommande träningsläger.

Obasi tillbaka – Sundgren på väg bort

Sedan tidigare har AIK också förstärkt anfallet med Chinedu Obasi, som närmast kommer från Elfsborg, men som tidigare spelat för stockholmsklubben.

På minusfronten ryktas Daniel Sundgren vara på väg bort. Grekiska Aris uppges jaga ytterspringaren, något som Rikard Norling inte är särskilt belåten med.

– Det känns skitjobbigt. Han har varit en av våra bästa spelare, sa tränaren till Sportbladet efter 1–1-matchen mot Gif Sundsvall förra veckan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM