Hammarby tappade europaplatsen i sista omgången

avJacob Larsson

Foto: Robert Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND. Hammarby halkade ned till fjärde plats efter 3–3 mot Östersund i allsvenskans sista omgång.

Efter matchen var besvikelsen stor hos spelarna.

– Det känns jobbigt att missa tredjeplatsen. Vi tappar matchen i första halvlek, säger Jiloan Hamad till Sportbladet.

Stockholmarna var piskade att vinna i Östersund för att på egen hand säkra europaspel nästa säsong.

Men efter första halvlek stod det 2–0 till jämtarna – och uppförsbacken blev för brant för bortalaget.

– Det kändes konstigt att gå in med 0–2-underläge efter första halvlek. Jag tyckte vi utnyttjade deras naivitet och bröt deras uppspel högt upp i banan, men ändå låg vi under med två bollar, säger Jiloan Hamad till Sportbladet efter matchen.

Hammarby gjorde sedan sitt bästa för att hämta ikapp underläget, men matchen slutade 3–3 och Malmö smet om de grönvita i tabellen på målskillnad efter seger mot Elfsborg i Skåne.

Vad säger du om er säsong?

– Vi hade siktet inställt på europaplatsen. Vi har allt i egna händer, men lyckas inte göra det vi ska. Samtidigt tror jag att många ändå kan vara nöjda när vi summerar säsongen om några dagar. Men just nu… jag vet inte. Jag tycker vi ska vara ett topplag med tanke på den trupp vi har och det känns surt att missa tredjeplatsen.

Hur ser din egen framtid ut?

– Bra fråga. Först ska jag ha semester och sedan får vi se.

Tungt avsked för Kennedy

En tung afton blev det också för Kennedy Bakirciouglü, som gjorde sin allra sista match i den grönvita dressen. Avslutet blev inte vad han hade hoppats på.

– Det är klart att det är tungt. Vi slet och krigade trots att vi låg under med 2–0 efter den första halvleken. Vi kommer ut till andra halvlek och krigar och lyckas göra tre mål, men det räcker inte. Vi lyckas inte nå tredjeplatsen och det känns väldigt bittert. Vi hade chansen men missade, säger han, samtidigt som han poängterar att han tycker stockholmarnas säsong överlag varit bra.

– Vi sa att vi ville vara topp fem och sista sju matcherna är vi ju med och krigar om guldet. Vi gör en bra säsong men just nu är det bittert att vi inte lyckas vinna en sån här viktig match.

Hur vill du summera din sista säsong för egen del?

– Jag visste ju på förhand att det här var sista året och det känns häftigt att avsluta med bland annat ett frisparksmål och sedan fira med en bärs (mot IFK Göteborg). Det är något man bara kan drömma om. Det har varit en lång resa, och en lång karriär. Det känns någonstans som värdigt avsked, trots att det känns tungt just nu.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM