”Roma funderade på att ersätta Olsen redan i januari”

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Robin Olsen har haft det tufft i AS Roma på sistone – för att uttrycka sig milt.

Enligt italienske sportjournalisten John Solano var Roma nära att plocka in en ersättare redan i vintras – i form av Cagliarikeepern Alessio Cragno.

– Roma pratade om att ta in honom redan i januari, säger Solano till CL-podden.

John Solano är till vardags skribent på romapress.net och är en av få som på senare tid pratat med Romaägaren James Pallotta.

I en intervju med den svenska CL-podden som publiceras på torsdag så berättar han att Robin Olsen höll på att få en ersättare på målvaktsposten i Roma redan i vintras i form av Cagliarimålvakten Alessio Cragno.

– Roma pratade om att ta in honom redan i januari när de skickade Pellegrini (Luca) på lån. Men det är fortfarande en affär som kan göras i sommar, säger Solano i intervjun som Sportbladet tagit del av.

Alessio Cragno har varit en av säsongens utropstecken i Serie A.

– Jag tror han är favoriten att anlända som målvakt. Han har kvaliteterna. Och du behöver en målvakt som kan spela med fötterna. Efter att ha pratat med Cragnos agent så känns Roma som den troliga destinationen, säger Solano.

”Vet inte vad som hände”

Den italienske journalisten går också till hård attack mot Romas svenske burväktares insatser innan dennes petning till förmån för andrekeepern Antonio Mirante. En petning som skedde strax efter anställandet av Claudio Ranieri som tränare.

– Målvaktsposten har varit ett stort, stort problem, för att uttrycka sig milt, för Roma. Robin Olsen har inte varit annat än en katastrof, säger Solano.

– Jag kände det redan innan han kom dit. Jag ville hålla mig från att dra några förutfattade slutsatser. Men alla såg highlights och youtubevideos och det var svårt att inte klia sig i huvudet över varför Monchi (dåvarande sportchefen) såg Olsen som lösningen.

Solano medger att Olsen hade en fin höst i klubben, med bland annat strålande insatser i 0–3-förlusten mot Real Madrid och 1–0-segern i Serie A-premiären mot Torino.

– Men sen kom december. Och jag vet inte vad som hände med honom. Jag vet inte om det var mentalt. Jag kan inte förklara det. Vi såg bara insats efter insats som inte var bra nog. Det är förvirrande.

”Fler försäljningar än värvningar”

En annan negativ punkt, enligt Solano en mer väntad sådan, är spelet med fötterna.

– Han har aldrig varit bra med fötterna, vilket också var underligt med tanke på att vi alla såg vad Alisson gjorde med fötterna under Eusebio Di Francesco förra säsongen. Hur hans lag spelade bollen bakifrån, startandes med målvakten. Olsen har aldrig haft de där kvaliteterna.

Det är dock inte bara Olsenvärvningen som får kritik.

– Roma kommer nog göra mer försäljningar än värvningar i sommar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma

Serie A