I Österrikes skrällseger mot Schweiz fick mittbacken Rahel Kiwic rött kort.

Det första i ett fotbolls-EM för damer sedan 2009.

Alpderby i fotbolls-EM.

Då fick Österrike en smakstart mot grannlandet Schweiz.

Efter 15 minuters spel blev anfallaren Nina Burger fri med målvakten och sköt distinkt in 1–0.

Schweiz, med svenskbekantingen Ramona Bachmann i laget, hade det motigt matchen igenom. Och lättare blev det inte när mittbacken Rahel Kiwic rev ned målskytten Nina Burger i ett friläge i den 60:e minuten.

Domaren Bibiana Steinhaus tvekade inte och plockade upp det röda kortet.

Inget rött på åtta år

En utvisning som minst sagt har låtit vänta på sig.

Enligt BBC var det nämligen det första röda kortet som har delats ut i ett fotbolls-EM för damer sedan 2009 då mästerskapet arrangerades i Finland.

Den gången var det Englands Casey Stone som i en 2–1-förlust mot Italien fick kliva av planen i förtid. En period på åtta år och ett mellanliggande Europamästerskap har alltså hunnit passera sedan det hände senast.

Österrike kunde efter utvisningen hålla undan och ta hem matchen med 1–0. Detta innebär att landet vunnit sin första EM-match någonsin.