Lerig storseger för United i FA-cupen

Första gången på 128 år

Publicerad 2020-01-26

Det var inte Premier League-klass på planen i Manchester Uniteds bortamatch i FA-cupen mot Tranmere.

Men United var starkast på den lerfyllda gräsmattan och vann enkelt med 6–0.

Tranmere, som till vardags spelar i League One, blev ett enkelt motstånd för Manchester United i vad som var en relativt smutsig historia.

Inte smutsig i form av massa kort och fult spel, utan smutsig på så sätt att matchen spelades på en rätt så lerfylld fotbollsplan.

Efter tre minuter syntes exempelvis Phil Jones ramla i en närkamp varpå United-försvararen blev täckt i lera.

Nilsson Lindelöf med assist

Spelmässigt var United numret större på planen. Efter 16 minuter hade man ledningen med hela 3–0 och när 90 minuter hade spelats hade den siffran dubblats.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen och hade en assist till Harry Maguires 1–0-mål.